Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bahçelievler Anaokulu yönetimini tarafından bu sene ilki düzenlenen proje ile çocuklar, eğlenceli ve hüzünlü dakikalar yaşadı.

Bilecik Bahçelievler Anaokulu oyun salonda düzenlenen “Babalar yarışıyor, çocuklar eğleniyor, anneler alkışlıyor” yarışması kapsamında veliler ve öğrenciler keyifli anlar yaşadı. 5 etap halinde oluşan yarışmaların sonunda, son 3’e kalan baba ve çocuğu birincilik, ikincilik ve üçüncülük için yarıştılar. Yarışmalar sırasında babaları elenen çocukların gözyaşları tutamamaları gözden kaçmadı. Yapılan oyunlar arasında, ayakları bağlı bir şekilde zıplayarak çocuklarının elinden peçeteyi alma, babaların çocuklarına yoğurt yedirme, pinpon topunu masa üzerinden sepetin içine üfleme, Müzik eşliğinde sandalye kapma ve final oyunu olarak logolardan kale yapma yarışmaları düzenlendi. Yapılan yarışmaları sonunda birinciliği kazanan Sezin Mercan öğretmenin “Nergisler” sınıfı öğrencisi Gülce Özden’in babası Mustafa Özden oldu. Özden, öncelikle okula ve okul müdüre hanımına çok teşekkür ettiğini belirterek, “Böyle bir etkinliği bizlere düzenlediği için. Tüm aileleri bir araya topladığı için. Biz hem aileler, hem çocuklar eğlendik hem de yarıştık çok güzel bir etkinlikti. Diğer okullarımıza bunun bir örnek olmasını inşallah umut ediyoruz” dedi.

Okul Müdür Hanımı Sevgi Uğurlu proje hakkında bilgi verdi. Uğurlu, projenin adının “Babalar yarışıyor, çocuklar eğleniyor, anneler alkışlıyor” olduğunu belirterek, “Bu sene ilk defa böyle bir proje gerçekleştirdik. Çocuklarımızın babalarıyla güzel bir gün geçirmesini istedik. Katılım çok güzeldi çok mutlu olduk. Bütün velilerimize buradan çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın da çok eğlendiğini gördük. Mutlu olduk hepimiz ayaklarınıza sağlık. Bu projeyi her yıl yapacağız. İkinci dönemde yarım günlerimizde yapacağız. Okulumuzun fiziki yapısı küçük olduğu için iki aşamada gerçekleştireceğiz oyunumuzu. İkinci aşamasını da yarım günlerde velilerimize yapacağız. Amacımız hem çocuklarımıza güzel bir vakit geçirmekti bir de Okul Aile İş Birliğini sağlayıp velilerin okula daha çok gelmelerini teşvik etmekti. Sonuca da ulaşmamız bizi çok mutlu etti” dedi.

Yapılan yarışmaların sonunda ilk üçe giren babalara ödülleri verilirken, katılan tüm babalara sertifika verildi. Son olarak çocuklar öğretmenleri ile birlikte pasta keserek müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.