2015’e sayılı günler kala yılbaşı biletlerinin satışı da hızlandı. Daha çok bilet satmak için kıyasıya yarışan seyyar Milli Piyango bayileri birbirinden renkli yollar deniyor.

Her yıl, milyonlarca insanın zengin olma hayaliyle aldığı Milli Piyango’nun yılbaşı biletleri satışa çıktı. Seyyar bayiler yine birbirleriyle yarışıp, renkli yollarla müşteri çekmeye çalışıyor. Bu bayilerden birisi de Muradiye Mutlu. 20 yıldır insanlara umut dağıtan Mutlu, her yılbaşında farklı kostümler giyerek biletlerini satıyor. Milli Piyango’nun yılbaşı biletlerini satan Mutlu, bu yıl da cadı kostümüyle insanları hayaline kavuşturmaya çalışıyor. Talih Kuşu’nun seyyar bayisi Mutlu, “Cadıdan bilet almayan zengin olamaz” diye bağırarak vatandaşların dikkatini çekmeye çabalıyor.

“HER YIL FARKLI KOSTÜM GİYİYORUM”

Her sene piyango bileti satışlarının düştüğünü söyleyen Muradiye Mutlu, “12 yıldır, her yıl farklı kostüm giyerek İzmirlilere hizmet veriyorum. İzmirliler ve Egeliler de alışık bu konuya. Ben giymediğim zaman ‘Sizin kostümünüz nerede?’ diye soruyorlar. Geçen sene Noel anneydim, bir önceki sene köylü kıyafeti giydim, gelinlik giydim, melek kıyafeti giydim, bu sene de cadı olmak istedim. Cadı da çok değişik bir olay, çocukların sempatisini artırıyor” diye konuştu.

İnsanlardan güzel tepki aldığını da ifade eden Mutlu, bilet almak isteyenlerin kendisine , “Aaa tatlı cadı”, “Cadısınız ama yüzünüzden hiç cadılık yansımıyor, güzel cadısınız” diye seslendiklerini söyledi.

“ÇOK PARA İNSANI DELİRTİR”

Muradiye Mutlu’nun giydiği cadı kostümünün dikkatini çektiğini söyleyen Ahmet Börek de çeyrek bilet alarak milyoner adayları arasına ismini yazdırdı. Börek, 50 Milyon TL’lik büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda parayı ne yapacağını şöyle anlattı; “Bu yaştan sonra benim için paranın bir önemi yok aslında. Çok para insanı delirtir. O kadar Milli Piyango’dan zengin olan insanlar gördük sonları hep felaket oldu. Önce çocuğumun eğitimi için, geriye kalanı da akrabalarıma, tabi ki bana yakın olanlara yardım ederim. Geriye kalanı da gayrimenkule yatırırım. Çünkü bu parayla ticaret yapsan batarsın. ‘Niye alıyorsunuz?’ diyeceksiniz o zaman. Ama bu yıldan yıla bir adet olmuş artık. Allah bana ne azdıracak kadar çok para versin ne de aç bırakacak kadar az para versin. Önemli olan sağlık, huzur. Gerisi boş.”