Torbalı Belediyesi’ni ziyaret edenler, Başkanlık makamı girişinde bir dönem Torbalı’ya hizmet etmiş başkanların resimlerinin asıldığı köşedeki bir yazıyı görüp de okuyunca, hem gözlerine hem de okuduklarına inanamıyor. Başkan resimlerinin arasında öylece duran ve ilgi çeken yazının 1989-1994 yılları arasında CHP’den Torbalı Belediye Başkanlığı yapan Ertan Ünver’e ait olduğu altındaki imzadan anlaşılıyor. Ünver’in kendinden sonraki uygulamaları protesto amacıyla resminin asılmasını istemediği anlaşıldı.

’’RESMİMİ BAŞKANLARIN ARASINA ASMAYIN’’

Kaymakamlığın da bilgilendirildiği ve dönemin yine CHP’li Başkanı İsmail Uygur’un oluru ile 12 Ocak 2011’de asılması sağlanan o yazıda eski başkan Ünver, açıkça resminin oradaki belediye başkanları arasında yer almasını istemediğini söylüyor. Eski başkanın yazıda ifade ettiği gerekçelerine bakıldığında, Kabacakırı’na OSB ve Torbalı’nın Taşkesik mahallesine bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun isteği ile çöp tesisi kurulması ile Metropolis Antik Kenti’ne ilgi gösterilmemesine tepki olarak böyle bir isteği talep ettiği anlaşılıyor. Bununla da yetinmeyen eski Başkan Ünver, 5 yıl başkanlık yaptığı ilçede ölümünden sonra da hiçbir yere adının verilmesini istemiyor.

’’AYKIRI BİR BAŞKANDI’’

Yazıyı görüp okuyan bir kısım Torbalılılar, ’’Eski başkanımız öyle uygun görmüş, resminin asılmasını istememiştir. Bu konu kendisini bağlar’’ derken, bazıları ise, ’’Kurumlarda görev yapanların görevden ayrıldıktan sonra resimlerini asmak devlet geleneğimizdir. Her ne kadar kendi tercihi de olsa, Ertan Ünver’i de o koltuğa taşıyan bizleriz. 1989-1994 arası o koltuğu Ertan Ünver doldurmuş, hatasıyla sevabıyla hizmet etmiştir. Kendileri aykırı bir başkandı. O yüzden böyle bir protesto ile daha da fazla ilgi çekmeyi uygun bulmuş olabilir. Biz hiçbir devlet dairesinde, halkın makamına karşı böyle bir davranışı görmemiştik. Ama bu durumun Torbalı’da yaşanmasından dolayı da üzgünüz. Ertan başkanımızın da resmini orada görmek isterdik’’ dediler.

’’HALKA İZAH EDEMEDİK’’

Yazının Başkan resimlerinin yer aldığı köşede, Ertan Ünver’in resminin olması gereken yere asılması konusunda konuşan bir dönem önceki Belediye Başkan İsmail Uygur ise, Ünver’in talebini aldıklarında önce şaşırdıklarını, ancak resmin yeri boş kalacağından, hem sorulara muhatap olmamak, hem de suçlanmamak için o yazıyı asmak zorunda kaldıklarını söyledi. Resmin yeri boş kalınca halkın sebebini sorduğunu anlatan Uygur, şunları söyledi: "Biz de izah etmeye çalışıyorduk. En iyisi yazıyı asalım dedik. Böylece Torbalı halkımız gerçekleri öğrendi’’

Eski Başkan Ertan Ünver’in halen Torbalı’da emeklilik hayatı sürdüğü öğrenildi.