Türkiye’deki sosyal medya çılgınlığından yola çıkan Manisalı iki genç girişimci, Türkiye’de bir ilke imza atarak kurdukları sitede evlilik yolunda ilerleyen gelin ve damat adaylarına unutmayacakları bir anı bırakıyor.

evlilikdavetiyesi.com isimli internet sitesinde, evlilik yolundaki çiftlerin düğün tarihine kadar geri sayım yapılarak, çiftlerin fotoğraflarını, bilgilerini, düğün programlarını kendi seçtikleri müzik eşliğinde yayınlayan site Türkiye’de yeni bir akımın da başlangıcı olmaya aday.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Sitenin kurucularından olan Erkan Ceyhan, “Serkan arkadaşımla beraber bugüne kadar Türkiye’de olmayan bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. evlilikdavetiyesi.com evlenecek çiftlerin yeni gözdesi olmaya aday bir sayfa. Bu proje ilk Serkan arkadaşımın fikriydi. Yola oradan çıktık. Daha sonra birçok fikirle birlikte şekil alarak güncel haline geldi” dedi.

Sitede evlenecek olan çiftlerin normalde kullanmış olduğu davetiyelerin çok daha dışına çıkarak, daha görsel bir şekilde internette web sayfası olarak sunabilecekleri, sevdikleri ile paylaşabilecekleri, hatta uzaktaki akrabalarıyla paylaşabilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla yaptıklarını anlatan Ceyhan, “Sayfanın içinde evlenecek olan çiftler kendi seçtikleri müzik eşliğinde kendi fotoğraflarıyla sunduğumuz tema eşliğinde davetiye bilgilerini görsel bir şekilde hazırlayabilecekler. Bununla birlikte kendilerini tanıtan kelimelerle onlara hazırlanmış sayfada kendilerini tanıtabilecekler” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA YENİ BİR AKIM

“Bu dünyada yeni yaygınlaşmaya başlayan bir platform” diyen Ceyhan şunları söyledi:

“Türkiye’de ise bir ilk olarak biz hazırlamaktayız. Evlilik davetiyesi sıradan bir davetiyenin dışında evlenilecek olan güne doğru geri sayan bir sayaç ile ekranı süsleyen fotoğraflar, seçilen müzik eşliğinde slayt halinde dönen fotoğrafların olduğu, gelin ve damat adaylarının kendi sözleriyle kendilerini tanıttığı bir web sayfası halini alıyor. Normal bastırılan bir davetiyenin de bir link aracılığıyla sayfaya eklenebileceğini kaydeden Ceyhan, “Normal davetiye de bir linkle eklenerek, o kişilere web ortamında seslenmiş ve kendi görselleriyle müzik eşliğinde sunmuş olacaklar. Klasik davetiyenin dışında evlilikdavetiyesi.com aracılığıyla hazırlanan sayfada geri sayım aracıyla evliliğe giden yol, yıl yıl, gerekirse ay, gün, dakika ve saniye bazlı olarak bu geri sayım ekranında takip edebilir ve sevdiklerini de kendi heyecanlarına ortak edebilirler.”

MALİYETİ SADECE 100 TL

Sayfanın ortaklarından ve projenin fikrini ortaya atan Serkan Atay ise sayfanın maliyetinden bahsetti. Atay, “Bu işin en çok merak edilen kısmı ise maliyeti. Normalde benzer bir web sitesi yaptığınızda kişiye özel bir web sitesi yaptırmaya kalktığınızda bin lira civarında bir maliyeti var. Bizim asıl çıkış noktamız gelin ve damat adaylarına hem hoş bir sürpriz sağlamak hem de bu mutlu günlerinde yanlarında olmak. Bu yüzden açılış fiyatlarımızı da gayet uygun tuttuk. Web sayfası ücreti bir yıllık yayın ücreti sadece 100 TL daha sonrasında da bunu devam ettirmek isteyen çiftlerimiz olabilir. Bir yıl sonrasında fotoğraflarını ve o mutlu günlerinin hatıra kalmasını istiyorlarsa küçük bir ücret karşılığında mesela 3 yıllık yayın ücreti 200 TL. Toplamda 200 TL’ye sayfaları 3 yıllığına yayında kalabilir” dedi.

Sitenin iki kısımdan oluştuğunu kaydeden Atay, “Sitemiz aslında web davetiye ve ayrıca video davetiye kısmından oluşuyor. Yani video davetiye bu platformdan biraz daha bağımsız. Özellikle düğün açılışlarındaki görsel slaytlar tarzında çiftlere çok daha görsel videolar sunmaktayız. İstenildiği takdirde böyle bir hizmetimizde bulunmaktadır. İstenildiği takdirde bu iki paket de aynı anda kullanılabilir. Kendilerine özel web sitelerinden davetiyelerinden aynı zamanda oluşturduğumuz video davetiyelerini de sevdikleriyle paylaşıp ulaştırabilirler” şeklinde konuştu.