Afyonkarahisar’da eşi cezaevinde olan ve kardeşinin iki odalı evine sığının 2 çocuk annesi Seçil Akcara, tuvaleti ve banyosu olmayan sığındığı evden de çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Akcara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde iki çocuğu ile birlikte yaşayan Seçil Akcara, yaklaşık 13 yıl önce 15 yaşında iken bir akrabası ile aile baskısıyla evlendirildi. Evlendiği günden bu yanan kocasından ve kocasının aile fertlerinden şiddet gördüğünü öne süren Akcara, birkaç ev eşyası ile birlikte sığındığı kardeşinin evinden çıkarılma ve 2 çocuğu ile sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Akcara, filmlere konu olacak hikayesini şöyle anlattı:

“15 yaşında evlendirildim. Eşim ben baba evine küs geldiğim için kardeşimi vurdu, eşim şuanda cezaevinde. Eşimin babası ve oğlan kardeşleri beni evden attılar. 2 çocuğumla beni nereye gidersen git diyerek beni evden attılar. Beni kardeşim Coşkun Açıkgöz kendi durduğu evine koydu. Kardeşim şimdi kirada başka bir yerde oturuyor. Kardeşimi de oradan çıkartıyorlar. O sebepten ben çocuklarımla sokakta kaldım. Ben 4 bin 500 TL’ye arsa aldım. Aldığım arsanın 2 bin TL’si köylüler tarafından toplantı ve ödendi. 2 bin 500 TL’si kaldı. Benim şimdi duracak evim ve arsanın ödenecek 2 bin 500 TL borcu var, duracak evim yoktur. Çocuklarımın ikisi de okuyor. Biri 5. sınıfa, birisi 3. sınıfa gidiyor. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum, ne olursunuz bana yardım edin. Benim Allah’tan başka hiç kimsem yok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Eşim cezaevinde değil de dışarıda olsaydı bu hale gelmezdim.”

“KARDEŞİM HER ŞEYE RAĞMEN BENİ KABULLENDİ”

Çay Kaymakamlığı’nın eşi cezaevinde olduğu için kendisine bağladığı 550 TL maaştan başka hiçbir gelirinin olmadığını ifade eden 29 yaşındaki Akcara, “Sadece eşim cezaevinde olduğu için aylık 550 TL çocuklara verilen maaş var. Bunu da çocuklarımın okul masrafı, yedirip, içirme başkada hiçbir şey yok” dedi.

Eşi tarafından vurulan ve karaciğeri alınan erkek kardeşinin her şeye rağmen ablasını sokakta bırakmayarak kendisinin kiraya çıktığını ve iki gözlü evini kardeşi ile yeğenlerine verdiğini anlatan Akcara, şimdi ise kardeşinin maddi durumu yetersiz geldiği için kiradaki evinden çıkmak zorunda olduğunu ve kendisinin oturduğu evi yaptırarak yerleşeceğini belirtti. Durum böyle olunca kendisinin evsiz kalacağını anlatan Akcara, “Eşim kardeşimi vurdu, kardeşimin karaciğeri alındı. Kardeşimin 5 tane çocuğu var. Beni her şeye rağmen aldılar ve kendi evlerine oturttular. Beni kaynatam çıkarttı, çoluğum çocuğum perişan. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum, ne olur duy sesimizi. Ben prefabrik istiyorum arsama konulsun. Durduğum evin tuvaleti, banyosu yok. Buradan çıkarsam duracak evim yok, sokakta kalacağım, çadır kuracağım” diye konuştu.

“FAZLA YARDIM YAPAMIYORUZ”

Akcara’nın komşusu Hüseyin Yeşilyurt ise, Akcara’nın çevresinden gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalıştığını ve çocuklarını bile zor okuttuğunu söyledi. Koşularının karınca kararınca yardım etmeye çalıştığını ifade eden Yeşilyurt, “Kış günü herkes elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. Fazla bir yardım yapamıyoruz” dedi.

Köy Muhtarı Levent Doğan da, Akcara’nın eşinin cezaevine girdikten sonra kendisine 4 bin 500 TL’ye bir arsa sattıklarını, ancak onun da köylülerin yardımıyla sadece 2 bin TL’sini ödeyebildiğini ve durumunun çok kötü olduğunu ifade etti. Kendisine acilen yardım yapılması gerektiğini vurgulayan Doğan, “Bu kadına biran önce yardım edilmeli, yoksa sokakta kalabilir” diye konuştu.