Gebze’den hafriyatçılık işi yapmak için 110 bin liralık araçla Gürcistan’a giden Ahmet Remzi Kılıçkan, IŞİD üyesi olmakla suçlanarak sınır dışı edildi. Ülkeye girişi yasaklanan Kılıçkan’a 7 bin Lari ceza kesildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden ve emekli olduğunda yatırım amaçlı Gürcistan’da hafriyat işine giren Ahmet Remzi Çalışkan, bu kararı aldığına pişman oldu. 110 bin liralık iş makinasını 20 bin lira ödeyerek Gürcistan’a götüren ve burada iş yapmak için 12 bin Lari teminat ödeyen Kılıçkan’a, Işid üyesi olduğu gerekçesiyle Gürcistan’a giriş yasağı konuldu. 110 bin liralık iş makinası rehin olarak Gürcistan’da kalan Kılıçkan’a 7 bin Lari’lik de ceza kesildi. Aracını kurtarmak için 20 günü kaldığını dile getiren Kılıçkan, yetkililerden yardım bekliyor.

1893 Rus işgalinden Türkiye’ye sığınan ve ailesinin Adapazarı Karapürçek ilçesine yerleşmesi sonrasında burada hayata gelen Ahmet Remzi Kılıçkan(66), ailesinin Kafkaslar’da yaşadığı zorluklardan birini de kendisi yaşıyor. Adapazarı Karapürçek’den 40 yıl önce Kocaeli’nin Gebze İlçesine yerleşen ve Gebze Belediyesi’nden emekli olan Kılıçkan, emekli olduğu 2012 yılında Gürcistan’dan gelen akrabasının tavsiyesi ile Gürcistan’da iş yapmaya karar verdi.

Bir haftalığına Gürcistan’a gezmeye giden ve Gürcistan’dan gördüğü manzaradan etkilenen Ahmet Remzi Kılıçkan, akrabalarıyla Gürcistan’a hafriyat firması kurdu. Türkiye’ye dönen Kılıçkan 110 bin TL ödeyerek ekskavatör denilen iş makinesinden aldı ve 20 bin TL ödeyerek Gürcistan’a götürdü. Bir kaç ay çalıştıktan sonra akrabası olduğunu iddia ettiği Tamaz Batnize’in iş makinesini üzerine almak için uğraştığını fark eden Kılıçkan, kısa süreli bir iş için Türkiye’ye döndü. Daha sonra tekrar Gürcistan’a gitmek isteyen Ahmet Remzi Kılıçkan’a, Batum’da ülkeye girme yasağı olduğu bildirildi. Sınırdan geçmesine izin verilmeyen Kılıçkan, Dışişleri Bakanlığı’na giderek durumu bildirdi. Bürokratik yoldan durumu çözmeye çalışan Kılıçkan, bu süreç içerisinde kepçesinin durumundan endişe duyduğunu belirterek Türk ve Gürcistanlı yetkililerden yardım bekliyor. Kılıçkan, bir ay sonra şirket ile anlaşması sona erdiği için kepçesinin Türkiye’ye gönderilmesini bekliyor.

Konu ile ilgili mağduriyetini dile getiren Ahmet Remzi Kılıçkan, “Ayrıca, Gürcistan’da iş yapmak için 12 bin Lari(Gel) teminat verdim. Geçen zamanda 7 bin Lari vergi borcu çıkardılar. 12 bin Lari teminatım var. 7 bin Lari vergi borcumu ödeyemiyorum. Teminatımı da geri alamıyorum. İş makinemin da, zamanım doluyor. Tamaz Batnize, Gürcistan hükümetine benim IŞİD üyesi olduğumu söylemiş. Ülkeye girmen yasak, devletimiz bana yardım etsin” dedi.