Bursa’da, 4 kişilik ailesi ile elektriksiz kulübede yaşayan ortaokul öğrencisi Y.D, okuyup Türkçe öğretmeni olmak istediğini, ancak elektrik ve su olmayan böyle bir ortamda ders çalışamadığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, D. ailesi, 3 ay evvel hayırseverler tahsis edilen evin satılması üzerine ortada kaldı. 4 nüfusla sokakta kalan C.D, bir arsaya, hayırseverlerin verdiği malzemelerle başlarını sokacak bir kulübe yaptı. Geçen sene maganda kurşunuyla ayağından sakat kaldığı için çalışamayan C.D. ve ailesi, tek göz odalı bu eve sığındı.

Çiftin çocukları 13 yaşındaki Y.D. ile 8 yaşındaki E.D, her gün okula gitmek için 5 kilometrede yürüyor. 7. sınıf öğrencisi Y.D., annesinin bulaşık ve çamaşır yıkamasına yardımcı olmak için her gün evlerine yakın bir çeşmeye su doldurmaya gidiyor.

Babasının sakat ve işsiz olduğunu ifade eden Y.D, “Evimizde elektrik olmaması çok büyük bir sıkıntı. Elektriksiz ders çalışamıyorum. Hiçbir imkanımız yok. Buzdolabı ve televizyon çalışmıyor. O yüzden bütün ihtiyaçlarımızı gündüz gideriyoruz. Ben 7. sınıf öğrencisiyim, elektriksiz bir ortamda ders çalışıyorum. Ödevlerimi gündüz bitirmem gerekiyor, yaşıtlarım gündüz dışarıda oyun oynarken ben evde derslerimi yapıp bitirmek zorunda kalıyorum. Geceleri kardeşimle beraber gaz lambasında ders çalışıyoruz. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum, bu derse büyük bir ilgim var. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı seviyorum. Hayalimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum. Birileri bana gelip ücretsiz elektrik versin istemiyorum, sadece tek isteğim elektriğin bağlanması için uzatılacak bir el. 75 milyonluk bir ülkede eminim ki evinde elektrik olmayan çok az bir nüfus vardır. Çamaşırı ve bulaşığı elde yıkıyoruz, suyu ateşle ısıtıyoruz. Yemek, kıyafet ya da maddi bir yardım istemiyorum, sadece elektrik istiyorum. Bir insanın evinde elektrik olmaması ne demek kimse bilmez. Evimde su yok, sırtımda su taşıyorum. Bu ülkede kim artık sırtında su taşır merak ediyorum. Sokaklarda yanan lambalar gece bir saat benim evimde yansa yetecek. Çok değil sadece bir saat elektrik istiyorum” derken göz yaşlarına boğuldu.