CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni E.O, kendi düğününde, ‘sahte nikah’ kıydırmaktan gözaltına alındı. Bekaroğlu’nun da katıldığı törenin ardından polis merkezine götürülen çift, serbest bırakıldı. Yaşanan olay akıllara, Adana’da sahte belgelerle nikah kıyan evli ve 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi’yi getirdi.

İddiaya göre, E.O ile A.G bir süredir birlikteydi. E.O, A.G’nin çocuklarından dolayı eşinden ayrılamayacağını bildiği için her şeyi göze aldı. İkili, duruma çözüm bulmak için oturup birlikte bir plan yaptı.

AĞABEYİNİN KİMLİĞİNİ KULLANDI

İkilinin planına göre, A.G, bekar olan ağabeyinin kimlik bilgileri ile sahte evraklar düzenledi. Ardından bu belgelerle nikah dairesine giderek evlendirme memuruna başvurdu. Kendisine ait fotoğrafın dışında ağabeyinin kimlik bilgileri ile önce nüfus kayıt örneği, ardından nüfuz cüzdanı ve sağlık raporu alan A.G, resmen başvurusunu yaptıktan sonra nikah için gün aldı.

NİKAH TÖRENİNE BEKAROĞLU DA KATILDI

Nikaha sayılı günler kala davetiyeleri bastıran çift, dikkat çekmemek için törenin lüks bir yatta kıyılmasına karar verdi. Tarihler nikah için verilen 6 Aralık’ı gösterdiğinde davetliler Berika isimli lüks yatta toplandı. Davete, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte sınırlı sayıdaki davetliler katıldı.

GELİNE BİLEZİK TAKAN BEKAROĞLU, ÇİFTİ TEBRİK ETTİ

Törende nikah memuru ile birlikte masaya oturan E.O ile A.G çifti kıyılan nikahla resmen dünyaevine girdi. Törenin ardından takı merasimine geçilirken, nikaha katılan Mehmet Bekaroğlu, yeğeni E.O’ya altın bilezik takarak tebrik etti. Tören diğer davetlilerin takı ve tebrikleri ile sürdü.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİ SAHTECİLİĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Sahteciliği fark eden Nüfus Müdürlüğü, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sivil kıyafetlerle davetli gibi töreni izledi. Takı merasiminin sürdüğü sıralarda gizlice evrakları inceleyen ekipler, sahteciliği tespit edince harekete geçti. Sahte nikaha el koyan polis, E.O ile A.G’yi davetlilerin meraklı bakışları arasında gözaltına aldı.

Üzerlerindeki gelinlik ve damatlıklarla gözaltına alınan iki şüpheli Çekmeköy Polis Merkezi’ne götürdü. Burada çiftin ifadelerine başvuruldu. Ardından serbest bırakılan çift hakkında ‘sahte evrak düzenlemek’, ‘evrakta tahribat’ ve ‘kamu kurumlarına yanlış beyanda’ bulunmak suçlarından yasal işlem başlatıldı.

Yaşanan ilginç olay akıllara Adana’da meydana gelen sahte nikahı getirdi. Adana’da Ahmet Çiftçi, kendisini İsmail Taş olarak tanıttığı H.T. ile nikah kıymış ve çift yaklaşık 8 ay evli kalmıştı. Gerçeğin ortaya çıkması üzerine genç kadın evi terk etmiş, Ahmet Çiftçi ise tutuklanmıştı.

Mehmet Bekaroğlu, yeğeninin düğün törenine katıldığını belirterek, sahte evrak olayından haberinin olmadığını söyledi.