Nevşehir’de Yardım Sevenler Derneği üyesi 55 kadın dernek binasında yaptıkları mantı ve gözlemeleri satarak üniversite öğrencilerine burs sağlıyor. Aralarında emekli öğretmenler, memurlar ve ev hanımlarının bulunduğu kadınlar bugüne kadar bini aşkın öğrenciye maddi destekte bulundu.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin çoğunluğunu emekli öğretmenlerin oluşturduğu yönetim kurulu ve hayırsever ev hanımları, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine destek olabilmek için ilginç bir yöntem buldu. Haftada bir gün dernek binasında bir araya gelen kadınlar sabahın erken saatlerinden itibaren derneğin odalarında hummalı bir çalışmaya girişiyor. Aralarında yaptıkları iş dağılımı ile bir yandan hamur yoğuran kadınlar bir yandan da mantı dolduruyor. Daha sonra hazırlanan mantı ve gözlemeleri mutfakta pişiren kadınlar bunları ise dernek binası önünde esnaflara ve vatandaşlara satıyor. Mantı ve gözleme satışından elde edilen paralar ise her ay yaklaşık 100 üniversite öğrencisine burs olarak gönderiliyor.

Yaklaşık 15 yıldır bu yöntemle bini aşkın üniversite öğrencisine burs sağlayan hayırsever kadınların sayısı ise her geçen gün artıyor.

Dernek üyesi kadınlara, çocukları üniversitede okuyan ve burs alan öğrencilerin anneleri de destek oluyor. Dernek üyeleri ile birlikte her hafta bir araya gelen anneler mantı ve gözlemelerin hazırlanmasında onlara yardımcı oluyor.

Dernek Başkan Yardımcısı Nuray Varol, 2000 yılından bu yana 20’si öğrenci velisi, 35’i ev hanımı toplam 55 yardımsever bayanın katkılarıyla birer hafta ara ile gözleme ve mantı günleri yaptıklarını, bunları da dernek binasında esnaf ve çalışan memurlara satarak öğrencilerin burs giderlerini karşıladıklarını ifade etti. Mantı ve gözleme yapıp satarak bu güne kadar bin’i aşkın üniversite öğrencisine ayda 100 TL burs sağladıklarını belirten Varol, "Yardım Sevenler Derneği Nevşehir Şubesi olarak Nevşehir’den Türkiye’nin değişik kentlerinde yüksek öğrenimlerini sürdürmek için giden ve ekonomik durumları iyi olmayan öğrencilere burs vermeye devam ediyoruz. Her hafta bir gün mantı, bir gün gözleme yaparak satıyoruz. Bu güne kadar burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısı bin’i aştı. Burs yardımında bulunduğumuz ve bu gün iş hayatına atılan öğrencilerimiz arasında doktorlar, mühendisler, avukatlar ve öğretmenler var. Bu gençlerimizle bizler gerçekten gurur duyuyoruz" dedi.