Topkapı Çinili Camii’nde hutbe öncesi cemaate vaaz vermek için minbere imam değil, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar çıktı. Minberde Kızılay’ı anlatan Akar’ın verdiği vaazın ardından ettiği duaya cemaat hep bir ağızdan “amin“ dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Topkapı Teknik Oto Sanayi içinde bulunan Çinili Camii’nde 5 yıldır Kızılay Haftası’nda kan bağışı kampanyası düzenleyen cami imamı ve cemaatine teşekkür amaçlı minbere çıktı. Cuma hutbesi öncesi imamın yerine minbere çıkan Lütfi Akar, Türk Kızılayı’nı anlatarak cami cemaatinden yardım talebinde bulundu.

Kızılay Genel Başkanı Akar, Van depreminde yaptıkları yardımlardan bahsederek, “Van depremi oldu. Kızılay orada görev yaptı. Çok önemli bir görev yaptı. Bunu kamuoyuna anlatamadık. Hükümet de anlatamadı. Orada yapılan hareket dünyanın en büyük lojistik hareketiydi. Van’a 30 bin Tır gitti. Bunları arka arkaya koysanız Edirne’den Van’a kadar bir konvoyu teşkil eder. Biz çadırları kaldırmadan kalıcı konutlar inşa edilmeye başlamıştı. Biz bu afeti beraber atlatmış olduk. Orada sürekli faaliyet gösterdik. Türkiye’nin 33 bölgesinde ana depolarımız var. Bir afet alanında 2 saatte ulaşabilecek şekilde Türkiye’ye dağılmış şekildeyiz” dedi.

“Türk milleti Kızılay’a sahip çıkacak” diyen Ahmet Lütfi Akar, “Türk Kızılayı milletin malıdır. Milletin malı olarak kalmaya devam edecektir. Milletin malı nasıl olunur? Milletin malı millet gibi davranıp olur. Milletimizin manevi dünyasına giriş yaptık. Türk milleti Kızılay’a sahip çıkacak” ifadesini kullandı.

Yaptıkları yardımlardan bahseden Akar, vatandaşlardan Türk Kızılayı için yardım talebinde bulunarak, “Kızılay sadece Türkiye’de değil yurtdışında, Gazze’de bombalanan yerlerde Türk Kızılayı gıda dağıttı. O şehir insanlar tarafından bombalandığında gıda dağıttı, ilaç dağıttı. Oraya tek ilacı sokabilen kuruluş Kızılay’dır. 20 ton ilaç soktu. Türk Kızılay’ını kucaklamanız yardım etmenizi istiyoruz. Ne kadar yardım ederseniz, herkese yardım etmiş oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kızılay için yardım talebinde bulunan Başkan Lütfi Akar’ın yaptığı vaazın ardından ettiği dualara cami cemaati ise hep bir ağızdan “amin” dedi.