Kobani’ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi. Peşmerge, IŞİD mevzilerini füze ve kartuşa sistemiyle vuracak.

Yoğun görüşmeler sonucunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin talimatıyla, 150 peşmerge YPG’e destek için Kobani’ye savaşmaya gönderildi.

K. Irak’taki Peşmerge güçlerinin üst düzey yetkilileri, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşmak için giden peşmergelerin, görev alanlarının da belirlendiğini kaydetti. Bir süre önce Almanya ordusu tarafından eğitilen peşmergelerin, Kobani’ye giden grubun arasında yer aldığı kaydedildi. Alman askeri tarafından füze ve kartuşa sistemi eğitimi alan peşmergeler, Kobani’de IŞİD mevzilerini füze sistemiyle bombalayacak. Bunun dışında peşmerge, koalisyon güçleriyle de irtibatı sağlayıp, savaş uçaklarına IŞİD ait mevzilerin nokta yerlerini paylaşacak.

KOBANİ’YE PEŞMERGELERİN SAYISI ARTACAK

İlk etapta Kobani’ye gönderilen peşmegelerin sayısı 150 olarak belirlenmesinin nedeni ise, teknik olarak yaşanan bir takım sorunlardan kaynaklandığı belirtildi. Kürdistan Yönetimi, Kobani’ye gönderecek peşmerge sayısını 2 bin 600 olarak belirlemişti. Yakın bir zamanda ikinci bir grubun da Kobani’ye gönderileceği öğrenildi.

ÖSO İLE BİRLİKTE SAVAŞACAK

Peşmerge’nin Kobani’ye gideceğinin açıklanması üzerine Özgür Suriye Ordusu da asker gönderme kararı aldı. Peşmergenin Türkiye’ye giriş yaptığı gün Kobani’ye 200 kişi gönderen ÖSO, peşmerge ile koordineli bir şekilde savaşacak.