Suriye’den iç savaştan kaçıp Diyarbakır’a gelen Tarık Muhammed pizzacı oldu.

Ailesiyle birlikte Suriye’nin Halep kentinden kaçarak Türkiye’ye sığınan 22 yaşındaki Tarık Muhammed, Diyarbakır’a yerleşti. Ailesinin geçimini sağlamak amacıyla iş arayan Muhammed’e bir pizzacı kapısını açtı. İlk kez böylesi bir işte çalışan Muhammed, pizza ustası olmaya aday olduğunu söyledi. Halep’ten kaçış öyküsünü anlatan Muhammed, babasını rejim güçleri tarafından kente yapılan hava saldırısında kaybettiğini ifade ederek, ailesini yanına alıp büyük zorluklarla Türkiye’ye geldiğini söyledi. Türkiye’ye giriş yaptığında Diyarbakır’a yerleşmeye karar verdiğini aktaran Muhammed, 12 kişilik ailesinin geçimini sağlamak için çalışma arayışında bulunduğunu ve bir pizzacıda iş bulduğunu dile getirdi.

“ESAD’IN ZULMÜNÜ ÇOK YAŞADIK”

Suriye’de rejim güçleri ile muhalif güçler arasından 3 yıldır devam eden iç savaşta büyük zorluklar yaşadığını anımsatan Muhammed, babasını Esad güçleri tarafından hava saldırında kaybettiğini dile getirdi. Babasıyla birlikte bir çok yakınını kaybeden Muhammed, tek isteğinin savaşın sona erip, kendi yurduna gitmesi olduğunu söyledi. Muhammed, Halep’te yaşarken sevdiği amcası kızıyla bir süredir nişanlı olduğunu anlatarak, amcasının Suriye’de savaşta olduğundan dolayı evlenemediklerini söyledi. Amcasının yaşayıp, yaşamadığından bilgisinin olmadığını dile getiren Muhammed, bir gün amcasına kavuşacağını beklediğini kaydetti.

“PİZZACILIĞI ÇOK SEVDİM”

Suriye’de iken ticaretle uğraştığını dile getiren Muhammed, ilk kez bir pizzacıda çalıştığını söyledi. Keyifli bir iş olduğunu anlatan Muhammed, iş yerindeki arkadaşlarıyla uyum içerisinde çalıştığını ifade etti. Çalıştığı işte ailesinin geçimini sağladığını anlatan Muhammed, işsiz kardeşlerine de iş arayışında olduğunu aktardı.

Pizza restoran müdürü Yusuf Çakmak, Tarık Muhammed ile uyumlu çalıştıklarını belirterek, Suriyelileri istihdam ederken, onları bir çok zorluktan kurtardıklarını söyledi. Muhammed’in çok çalışkan biri olduğunu dile getiren Çakmak, istedikleri verimi aldıklarını ifade etti. Muhammed ile dil konusunda biraz zorluk yaşadıklarını anlatan Çakmak, bunu da kısa bir sürede gidereceklerini kaydetti.