Suriye’de rahatsızlanan ve Malatya’da kalp kapakçığı değiştirme ameliyatı olan Suriye Türkmenlerinden Ahmet Bozan, sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Suriye Halep Şehri Türkmenlerinden olan ve 6 yıl önce kalp ameliyatı geçiren Ahmet Bozan, rahatsızlanınca Gaziantep’e götürüldü. Gaziantep’te tedavi olan Ahmet Bozan, kalp kapakçığının değişmesi gerektiği için İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in başkanlığındaki ekip tarafından tavi kapalı yöntemle kalp kapakçığı değiştirilen Ahmet Bozan, “Gaziantep’te, akciğerimde su olması nedeniyle tedavi gördüm. Daha sonra kalp kapakçığımın değişmesi gerektiği söylendi. Malatya’da kapalı ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Prof.Dr. Ramazan Özdemir ise kapalı yöntemle yaptıkları ameliyatla, kalp kapakçığının değiştirildiğini ifade ederek, “Kilolu olması nedeniyle, tavi kapalı yöntemle kalp kapakçığını değiştirdik. By pass ve açık ameliyata gerek kalmadan, yaklaşık yarım saat süren çalışma ile sorununu giderdik” dedi. Özdemir, ekipte Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Nevzat Erdil, Doç. Dr. Necip Ermiş, Doç. Dr. Cengiz Çolak, Doç. Dr. Julide Yağmur ve diğer görevlilerinin yer aldığını kaydetti.