Silivri’de yaşayan hayvansever Turan Çokyaşar’ın pitbull cinsi köpeği Tanyi ile yaptıkları izleyenleri hayrete düşürdü. Pitbull cinsi köpeklerin tehlikeli olmadığını ispat etmeye çalışan sıradışı hayvansever, ilginç bir yönteme başvurdu. Köpeğini ısıran Çokyaşar, “Vahşi bir hayvansa bana niye saldırmıyor. Bu hayvanların saldırgan olmalarının tek sebebi sahipleridir ve insanlardır” dedi.

Silivri’de yaşayan hayvansever Turan Çokyaşar, tehlikeli olarak nitelendirilen Pitbull cinsi köpeği Tayni ile yaptıkları görenleri hayrete düşürüyor. Aldığı komutları harfiyen yerine getiren Tayni doğduğu günden bu yana birlikte olduklarını belirten Çokyaşar “Hayvanları çok seviyorum, ilk yabani hayvanım Şahin’di. Ondan sonra tilki ve yılanlarım vardı. Onlarla birlikte yaşamayı seviyorum” dedi.

Dedesi sayesinde hayvanları sevmeye başladığını ifade eden Çokyaşar “Hayvanlara karşı farklı bir iletişimimi var. Normalde rehabilitasyonla uğraşıyorum. Bana gelen çoğu hayvan ya davranış sorunlarıyla ya agresif dediğimiz yada tecavüze uğramış hayvanlar geliyor. Bu hayvanlarda bana sosyalleşmek için geliyor. Bu ‘hayvanlara fısıldayan adam’ sözü ise insanların bana sunmuş olduğu bir takdir. Bu da beni memnun ediyor. Hayvanlarla iletişimim çok farklı, normal evcil hayvanlar değil, diğer yabani hayvanlar içinde geçerli bu. Tayni benimle 13 yıldır birlikte ama Tayni’nin soyu 20 yıldır benimle” şeklinde konuştu.

Yaşadığı evindeki hayvanların sayısını hatırlamadığını da belirten Turan Çokyaşar "Evdeki hayvanları hiç saymıyorum. Ne zaman saymaya kalksam sayılarının arttığını görüyorum. O yüzden de uzun zamandır saymadım. Ama bana ait olan yaklaşık 20’ye yakın köpeğim var. Benim için evcil ya da yabani hayvan fark etmiyor. Hemen hemen hepsiyle iletişim kurabiliyorum” diye konuştu.

Pitbulların tehlikeli olmadığını uygulamalı olarak gösteren Turan Çokyaşar, köpeği Tayni’nin yanağını ısırarak, “Şimdi bu köpek vahşi bir hayvansa bana saldırması gerekiyor. Bu hayvanların saldırgan olmalarının tek sebebi sahipleridir ve insanlardır. Her zaman şunu söylüyorum. Dünyadaki en tehlikeli türlerden bir tanesi insan türüdür. Bunu da bir hayvan neslinin tükenmesinden anlayabiliriz ya da bir neslin tükenmesinden anlayabiliriz. Ben tecavüz eden bir hayvan görmedim ya da çocuklara eziyet eden, işkence eden ya da kafasını kesen bir hayvan görmedim. Ama insan çok gördüm. Tehlikeli hayvan yoktur, tehlikeli yetiştiren ya da tehlikeli olmasına sebep olan insanlar vardır. İnsanlar kendilerini düzelttiği zaman hayvanlarda kendilerini düzeltecektir ve onlara saygı duyacaktır” ifadelerini kullandı.