Tekirdağ’da Hürriyet Mahallesi sakinleri, yeşil alana inşaat yapıldığı gerekçesiyle durumu protesto ederek inşaatı durdurmak istedi.

İddiaya göre, Hürriyet Mahallesi’nde imar izni olan ve ruhsatı da bulunan arsanın satışının ardından inşaat öncesi arsa temizliği başladı. Arsada temel açma öncesi bulunan ağaçların ve çalıların kepçe ile söküldüğünü gören mahalle sakinleri kepçeyi durdurmak istedi. Ağaçların sökülmesini protesto eden mahalle sakinleri ve arsa sahibi arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi sonrası olay yerine polis ve zabıta ekipleri çağrıldı. Durumun yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu belirten güvenlik güçleri, arsa sahibinin yasal evraklarının tam olduğunu ruhsat ve imar izninin de bulunduğunu belirtti.

Yapıncak Sitesi sakinlerinin yeşil alana inşaat ruhsatı verildiği gerekçesiyle itiraz ettiği ancak yasal prosedür gereği arsa sahibinin çalışma yapma izni olduğu belirtilirken duruma itiraz eden site sakinleri, dava sonucu beklenmeden, inşaatın hafta sonu yapılmasına tepki gösterdikleri söyledi.

Öte yandan, arsanın yeşil alan olarak geçtiği ancak daha sonra imar izni verildiği öğrenildi.