Bursa’da, şair ve müzik öğretmeni Bahar Arslan Kızıltan, yakalandığı göğüs kanserini kitap yazarak yendi.

4 yıl önce göğüs kanserine yakalanan müzik öğretmeni Bahar Arslan Kızıltan, bir yıllık tedaviyle kanserden kurtuldu. Ancak bir yıl sonra nükseden bu hastalığı tekrar yeneceğini ifade eden Kızıltan, yazdığı şiir kitabının kendisine güç verdiğini söyledi. Evli ve 2 çocuk annesi olan 42 yaşındaki Bahar Arslan Kızıltan, kitap okuma ve yazmayı sevmesinin kanserle mücadelede kendisine yardımcı olduğunu ifade etti. Bahar Arslan Kızıltan, yakalandığı göğüs kanserinden yazdığı "Avazın Çıktığı Kadar Bahar" isimli kitap sayesinde kurtulacağına inandığını belirtti.

Kendisinin kanseri kabullenmiş bin insan olduğunu anlatan Kızıltan, “Kanserle ilk 2011 yılında tanıştım. Bir yıllık tedavi sonucunda kanseri yendim. Ama hastalık tekrar nüksetti. Kanser beni seviyor, ben de kanseri. Kanser bana yaşamamı hatırlattı. Aslında bir çoğumuz çok sağlıklıyız. Ama yaşamayı unutuyoruz. Ben kanser olduğumu öğrendikten sonra çok sevdiğim şiirleri kitaplaştırmaya karar verdim. Gördüğüm tedavi sürecinde yazmış olduğum şiirler bana çok büyük destek oldu. Tedavi sürecim çok iyi gidiyor. Tedavi sürecinde olduğumu bile düşünmüyorum. Bu kitap bana çok moral oldu. Kitabımda kanser ile ilgili şiirlerim, yaşama sevinciyle ve hayatı sevmekle alakalı şiirlerim var” dedi.

Bahar Arslan Kızıltan, kanserle mücadele ederken yazdığı "Avazın Çıktığı Kadar Bahar" adlı kitabı Bursa Acıbadem Hastanesi’nde yaptığı imza günüyle tanıttı.