KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) zorlu eğitimden geçen özel harekat polisi adayları, başta sokak dövüşü, judo ve güreş olmak üzere çeşitli spor turnuvalarıyla stres atarak moral depoluyor.

Kırşehir POMEM'de eğitim gören özel harekat polisi adayları, derslerden kalan zamanlarında masa tenisi, satranç, bilardo, voleybol, sokak dövüşü, judo ve güreş gibi spor turnuvalarına katılıyor.

Mezuniyetlerinin ardından zorlu görevlere katılacak özel harekat polisi adayları, bu şekilde hem stres atıyor hem de moral depoluyor.

Turnuvalarda dereceye giren öğrencilere, çeşitli ödüller veriliyor.

Okulun Müdürü Kasım Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel harekat polisi adaylarını hem zihnen hem de fiziken geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu dönem 475 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Varol, öğrencilerin önce teorik, sonrasında pratik eğitimlerle yoğun bir süreç yaşadığını vurguladı.

Türkiye'de son günlerde terör olayları nedeniyle gerilim ortamı yaşandığı anlatan Varol, öğrencileri bu atmosferden bir nebze olsun kurtarmak için çeşitli spor turnuvaları düzenlediklerini bildirdi.

- "Hepsini ödüllendiriyoruz"

Bu tür turnuvaların, öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sportif faaliyette bulunmasının yanı sıra mesleki bilgi ve becerileri kazanması için önemli olduğuna işaret eden Varol, şöyle konuştu:

"Burada disiplinli öğrenciler yetiştirirken aynı zamanda onların sakin ve stressiz ortamda olmasını amaçlıyoruz. Onları rahatlatabilmek ve sosyal alanlara kanalize edebilmek için çeşitli turnuvalar düzenledik. Bunlar arasında satranç, masa tenisi, voleybol, bilardo, sokak dövüşleri, judo, güreş gibi spor kategorilerimiz var. Öğrencilerimiz ders dışındaki zamanlarını bu sporlarla geçiriyor. Burada streslerini atıyorlar. Zihinsel ve fiziksel anlamda geleceğe hazırlanıyorlar. Zihnen ve fiziken hazır bulunmayan hiçbir polis, görevde başarılı olamayacaktır. Bu turnuvalar da onun için önemlidir. Temel gayemiz, öğrencilerimizi disipline ettiğimiz gibi zihnen ve bedenen sağlıklı olmalarını da temin etmek."

Sağlıklı, disiplinli ve atak polisler yetiştirmek amacıyla düzenledikleri turnuvalara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Varol, masa tenisine 64, bilardoya 37, satranç turnuvasına 24 öğrencinin katıldığını belirtti.

Judo, güreş ve sokak dövüşü sporuna ise ilgi duyan her öğrenciyi dahil ettiklerini kaydeden Varol, turnuvaların sonunda öğrencilerin ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.