KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davasından 11 bin 491 lira kazandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tazminata hükmedilen kararın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından Yargıtay'a götürüldüğü belirtildi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 19 Ocak 2015 tarihinde kararı onadığı ve Kılıçdaroğlu'nu tazminata mahkum ettiği ifade edilen açıklamada, Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk'un banka şubesinden Kılıçdaroğlu'nun yatırdığı 11 bin 491 lirayı çektiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen avukat Savruk, Kılıçdaroğlu ve bazı CHP milletvekillerinin Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik iftira niteliğindeki iddialar nedeniyle Özhaseki ve bazı belediye personeli tarafından 50'ye yakın tazminat davası açıldığını bildirdi.

Davalardan tazminata hükmedilip kesinleşen beş karar bulunduğunu, buna karşılık tazminat istemi reddedilip de kesinleşen hiçbir karar bulunmadığını ifade eden Savruk, şunları kaydetti:

"Asılsız iddia ve iftiralardan dolayı Sayın Başkan, daire başkanları ve bir kısım meclis üyeleri hakkında iki kez soruşturma açıldığı, çok detaylı incelemelerden sonra iki kez takipsizlik kararı verildiği herkesin malumudur. Ne var ki bu takipsizlik kararlarından sonra asılsız iddia ve isnatların altında kalanların bir özür borcu vardır diye düşünmüştük. Haydi bunu yapmadılar ama herhalde biraz utanırlar, sessiz kalırlar diye düşünüyorduk. Onu da yapmadılar. Periyodik aralıklarla kalkıp, ilgisiz, alakasız, tamamen gerçek dışı beyanların sahibi oldular. İki kez verilen takipsizlik kararı bu belediyede suç işlendiğine dair en ufak bir emare, bir iz, bir delil ya da şüphe yoktur demedi mi? Açtığımız tazminat davaları var, pek çoğu devam ediyor. Mahkeme tazminata hükmetse ne olur hükmetmese ne olur? Yargıtay kararı bozsa ne olur, bozmasa ne olur? Mahkeme manevi tazminata hükmeder ve Yargıtay da tasdik ederse halkımıza daha fazla sucuk ikramında bulunuruz."

Tahsil edilen paraların Kayseri'ye sucuk olarak geri döndüğünü ifade eden Savruk, "Şu anda davaların yarısı bile lehimize sonuçlansa yüz binlerce lira eder. Kaldı ki yargılama uzun bir süreçtir. Verilen tazminat kararları bazen bozuluyor, bazen Yargıtay onama kararı verebiliyor. Hemen söylemem gerekir ki Yargıtay'ın kararları arasında bir tutarlılık da yok. Oy çokluğu ile bozulan bir karar oldu mu hemen başlıyorlar: "Mahkeme bizi haklı buldu, Mahkeme belediyedeki yolsuzlukları tescil etti. Özhaseki davaları kaybetti" diyerek algı idaresine utanmadan pişkince devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.