Antalya’da Ulaş Yiğit isimli genç, pasaportunu alır almaz motosikletiyle dünyayı gezdi. İran, Pakistan, Hindistan ve Nepal’e kadar gidip farklı yollardan dönen Yiğit’in 23 bin 500 km’lik yolculuğu 69 gün sürdü.

Seyahatinin ardından Antalya’da dün akşam motor tutkunlarıyla bir araya gelen Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunu Ulaş Yiğit (24), 27 Ağustos 2014 tarihinde çıktığı 23 bin 500 kilometre uzunluğundaki seyahatinden kesitler sundu. Yol boyunca edindiği tecrübeleri kendisini izleyen Akdeniz Motosiklet Kulübü üyeleri ile paylaşan Yiğit, yol boyunca kendisini sarsan en önemli olayın arkadaşının ölüm haberini alması olduğunu söyledi.

KPSS YERİNE DÜNYA TURUNA

2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Ulaş Yiğit, arkadaşları gibi KPSS’ye hazırlanmak yerine motoru üzerinde dünya turuna çıkmayı planladığını hiçbir zaman da KPSS’ye girmeyi düşünmediğini ifade etti. Dünyanın en yüksek karayolu geçidi olan 5600 rakımlı Khardung Geçidi’nden geçmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Yiğit, dönüş yolunda da Pakistan İran sınırında polis ile yaşadığı gerilimli anları da unutamadığını söyledi.

“HİÇ YURT DIŞINA ÇIKMAMIŞTIM”

Yurt dışına hiç çıkmamış, hiç pasaportu olmamış yeni mezun bir genç için en büyük sorununun yabancı dilinin olmaması ve sponsor bulamaması olduğunu belirten genç gezgin, yolculuğun büyük kısmını GPS cihazı olmadan sürdürdüğünü ifade etti. Para sorununu ailesinin desteği ile çözdüğünü sözlerine ekleyen genç gezgin, bu süreçte Akdeniz Motosiklet Kulübü ile de sürekli iletişim içinde olduğunu kaydetti.

"DOSTLUĞU PAYLAŞIYORUZ"

Akdeniz Motosiklet Kulübü Başkanı Faruk Köksal ise, Türkiye’nin en ciddi motosiklet kulüplerinden biri olan Akdeniz Motosiklet Kulübü’nün (AKMOK) üyelerinin çıktıkları bu tür seyahatlerini dikkatle izlediklerini söyledi. Seyahat sonrası bir araya gelerek edinilen tecrübeleri birbirleri ile paylaştıklarını aktaran Köksal, “Önceden olduğu gibi bundan sonra da motosiklet üzerinde uluslararası yolculuklara çıkacak üyelerimiz olacaktır. Bu yolculuklar ile AKMOK olarak dostluğu, kardeşliği tüm dünyaya yayma konusunda bir adım atmış olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

Değişik meslek gruplarından yaklaşık 250 kişinin izlediği sunumun ardından AKMOK Başkanı Faruk Köksal, Ulaş Yiğit’e bir plaket verdi.