ESKİŞEHİR (AA) - Dünya Havacı Kadınlar Haftası dolayısıyla farklı ülkelerde aynı anda gerçekleştirilen "Pembe Kağıtlar Uçuyor" organizasyonu kapsamında Eskişehir'den 400 kız öğrenci, 15 dakikada yaptıkları 4 bin 92 kağıttan uçakla rekor denemesinde bulundu.

Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) firmasınca Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi bahçesinde, "Pembe Kağıtlar Uçuyor" organizasyonu kapsamında rekor denemesi gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve firmanın kadın çalışanları, Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin gözetiminde, 15 dakikada pembe kağıtlarla 4 bin 92 uçak yaparak, gökyüzüne fırlattı.

TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünya kadınlarının gününü kutladığını söyledi.

Akşit, bugün dünya çapında gerçekleştirilen organizasyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Etkinlik kapsamında, firmalarında görev yapan kadınların da öğrencilere destek verdiğini anlatan Akşit, "Dünya rekoru kırmak için pembe kağıtlardan uçak yaparak uçurduk. Bu tarz çalışmalar kız çocuklarımıza havacılığı sevdirmek için de güzel bir fırsat oluyor. Umuyorum ki adımızı Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı başarırız" dedi.

TEI bünyesinde müdür ve yönetim kadrosunda 14 kadının görev yaptığını ifade eden Akşit, "Toplamda fabrika bazında bakarsak 140 kadın personelimiz var. Yapılan işler her ne kadar erkek işi gibi gözükse de mühendislik kısmında kadın çalışanlarımız mevcut. Bizler kadınlarımıza önem veriyoruz. Sadece havacılık sektörü için değil, tüm alanlarda kadınların bulunması gerekiyor. Tüm dünya kadınlarının gününü kutluyorum" diye konuştu.

Programa, General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy da katıldı.