KIRIKKALE (AA) - Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Sendikalar olarak seçimlerde artık daha cesur davranmalı, daha net politikalar ve tavırlar ortaya koymalıyız. Ürkek ve korkak davranışları bir kenara bırakmalıyız" dedi.

Kırıkkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Genel Kurulu'nda konuşan Öztaşkın, 7 Haziran'da Türkiye'de yeni bir genel seçim yaşanacağını belirterek, 4 yıl boyunca ülkeyi yönetenleri seçeceklerini vurguladı.

Verecekleri oylarla 4 yıl boyunca Türkiye'de siyasal, ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda hangi politikaların nasıl uygulanacağına karar vereceklerini ifade eden Öztaşkın, "Bir yerde kendi geleceğimizi oylayacağız, kendi kaderimizi ellerimizle belirleyeceğiz. Ülkemizde çok önemli sorunlar var. Bu seçimler birçok kanaat önderinin söylediği gibi 'tarihsel bir seçim' niteliği de taşımakta. Elbette ki her seçim önemlidir ama bu seçimin öneminin daha fazla olduğunu bizlerde farkındayız" diye konuştu.

Öztaşkın, 7 Haziran'daki seçim sonuçlarına göre başkanlık sisteminin gündeme geleceğinin de konuşulduğunu hatırlatarak, "Dolayısıyla hem kendi hem de ülkemizin geleceğini bu seçimlerde oylayacağız. Seçimler hem hesap sorma mekanizmasıdır hem de geleceğinizi belirleme mekanizmasıdır. Oy verirken işçi gibi davranacağız. İşçi olduğumuzu unutmayacağız" dedi.

Siyasetin, sendikaların çok boş bıraktığı alanlardan birisi olduğunu öne süren Öztaşkın, şunları kaydetti:

"Sendika yöneticileri siyaseti ya kendi çıkarlarına hizmet eden bir araç olarak görüyor ya da kendi siyasi anlayışlarına hizmet olarak görüyorlar. Sendikalar olarak bu alanı çok boş bırakıyoruz. Boş bıraktığımız için de sermaye, egemen güçler bu alanı öyle bir dolduruyorlar ki iktidara kim gelirse gelsin hangi parti gelirse gelsin isteklerini, taleplerini bir bir hayata geçiriyorlar. Sendikalar olarak seçimlerde artık daha cesur davranmalı, daha net politikalar ve tavırlar ortaya koymalıyız. Ürkek ve korkak davranışları bir kenara bırakmalıyız."