MUĞLA (AA) - Peugeot 508'in 1,6L BlueHDi ve 1,6 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonları Türkiye'de satışa çıktı. 

Peugeot 508 BlueHDi'ın basın lansmanında konuşan Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Laurent Pernet, Peugeot Türkiye'nin güçlü ve önemli bir geçmişi olduğunu belirterek, yeni modellerine, bayi teşkilatlarına ve Peugeot Türkiye ekibine çok güvendiğini söyledi. 

Yakın gelecekte satış adetlerini ve pazar paylarını artırmaya devam edeceklerini aktaran Pernet, "Bu yıl bu anlamda önemli bir artış gösterdik. İlk sekiz aylık sonuçlara baktığımızda, 2014 yılına göre pazarın yüzde 47'lik büyümesine karşılık, Peugeot Türkiye yüzde 76 büyüdü" dedi. 

Pernet, bugün itibariyle yıl sonu pazar tahminlerinin 920 bin olduğunu ve bu pazarın içinde yüzde 4 pay almayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de yakından takip ettiklerini, son dönemde döviz kurlarında yaşanan artışın yılın son dört ayında daha zor bir pazar beklentisi oluşturduğuna işaret eden Pernet, "Peugeot Türkiye olarak bu koşullar altında yıllık pazar tahminimizi 920 bin adet olarak koruyoruz. Bu pazarın içinde yüzde 4 pazar payı hedefimize ulaşacağımıza inancımız tam. Türkiye'nin ekonomik anlamda daha güvenli ve sağlıklı günlere erişeceğini düşünüyorum" şekline konuştu.

Pernet, PSA grubunun ve Peugeot Türkiye’nin son 6 aylık performansını bakıldığında grubun globaldeki satış adedinin 2015 yılının ilk altı ayında geçen döneme göre yüzde 0,4 artış gösterdiğini dile getirerek, Peugeot markasının Avrupa'daki artış oranının yüzde 6,7 olduğunu ifade etti. 

"PSA grubunun ve Peugeot markasının büyümesinde önemli bir rol oynayan Çin’de ise Peugeot satışları aynı dönemde yüzde 11,1 oranında arttı. Peugeot toplamı ise ilk 6 aylık dönemde %4 büyüdü" diyen Pernet, yıl sonuna kadar ve sonrasında da Peugeot’nun Türkiye pazarında giderek büyüyen bir marka olacağını belirtti.

Satışa sundukları Peugeot 508 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel modelinin de hedeflerine ulaşmada önemli bir rol üstleneceğini kaydeden Pernet, "2016 yılında özellikle sahip olduğumuz imajımızı daha da üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an mevcut ürün gamımız ve gelecekteki ürünlerle bunu rahatlıkla sağlayabileceğimizi söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

-  Peugeot 508 1,6L BlueHDi versiyonları 96 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla....

 

Peugeot 508, BlueHDi motor ve BlueHDİ ile EAT6 Tam Otomatik Vites kutusunu birleştiren versiyonlarıyla ürün gamını genişletti.

Euro 6 normlarına uygun BlueHDi motor seçeneğiyle Peugeot 508'in 1,6L BlueHDi versiyonları 96 bin 500 liradan, 1,6 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonları 107 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye pazarına sunuldu.

Peugeot tasarım ekipleri Peugeot 508'in önceki tasarımına daha fazla teknoloji, güç ve karakter kazandırdı. Peugeot 508'in uzunluğu ön dingil çıkıntısı üzerinde 16 mm ve arka dingil çıkıntısı üzerinde 22 mm olmak üzere toplam 38 mm artırıldı.

Aydınlatma donanımı içinde yer alan gündüz farları, sinyal lambaları, park lambaları ve sis farlarında tüm versiyonlarda tamamen LED kullanıldı. Aracın arka farları, her biri üç pençe üzerinde dağıtılmış 36 LED'den oluşurken, opal kırmızı renkli görsel imza ile araçta özgün bir kimlik ve teknolojik bir görünüm elde edildi. Ön farların her biri 4 LED içeren 3 modülden oluşurken, bunlara virajda ilave aydınlatma fonksiyonu için farın dışındaki 3 ilave LED eklendi.

Torpido paneli aracın işlevselliklerinin çoğunu üzerinde toplayan 7" SMEG dokunmatik ekran içeriyor. Bu teknolojik özellik ilk seviyeki Access versiyonundan itibaren standart olarak sunuluyor. Başlıca menülerin kısa yol tuşlarına Navigasyon&Jukebox (navigasyon sistemi olan versiyonlarda), Bluetooth, USB, radyo orta konsol üzerindeki dokunmatik ekran üzerinden erişilebiliyor.

Zengin ve kapsamlı gösterge paneli, sürüş ve kılavuzluk verilerinin gizlenebilir bir ekran üzerinde görüntülendiği renkli head-up display ile destekleniyor. Bu sayede sürücünün, bakış açısını yoldan ayırmadan aracın hızını, hız sabitleyici bilgilerini ve navigasyon verilerini görmesini sağlıyor.

İç mekanda kullanılan malzemeler, donanımların kalitesi ve detay işçiliğe gösterilen özenle Peugeot 508, eller serbest anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli park fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, akıllı ışık sistemi, dört bölgeli otomatik klima, JBL imzalı Hifi müzik sistemi gibi çok sayıda konfor ve güvenlik donanımlarını bir araya getiriyor.

 

- Yüksek sürüş konforu ve verimlilik

 

2000 yılından itibaren dizel HDi motorlarda kullanılan dizel partikül filtresiyle emisyonların azaltılması çalışmalarını şimdi BlueHDi teknolojisiyle geliştiren Peugeot, böylece pazarın en etkin kirlilik giderme teknolojisini oluşturarak Euro 6 emisyon normlarını bugünden karşılıyor.

Çevre standartlarını ileriye götürmenin yanı sıra, tam otomatik şanzıman ile birleşen Peugeot 508 1.6L BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel, sürüş keyfiyle üst düzey performansı ve karma ölçümde 3,9L/100km'ye ulaşan sınıf lideri düşük yakıt  tüketimi sağlıyor. Tork konventörüne sahip yeni EAT6, hızlı vites değişiminin yanında sarsıntısız yüksek sürüş konforu sunuyor. BlueHDi motor 102 g/km karbondioksit emisyonu değerine sahip.