ANKARA (AA) - Terör örgütü PKK/PYD'ye silah ve malzeme sağlayan 5 kişi, yasadışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken Şanlıurfa'daki Mürşitpınar Hudut Karakolu bölgesinde "Dur" ihtarında bulunan güvenlik güçleriyle çatıştı. Zanlılardan biri yakalanırken, ikisi yaralı 4 zanlı yanlarındaki silah ve mühimmatı bırakarak Suriye istikametine kaçtı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 5 kişi güvenlik güçlerinin "dur" ikazına ateşle karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada terör örgütü PKK/PYD'ye silah ve malzeme desteği sağlamak için kaçakçılık görüntüsü altında çalışma yürüttüğü tespit edilen zanlılardan biri yakalandı.

İkisi yaralı 4 zanlı ise yanlarındaki silah ve mühimmatı bırakarak Suriye istikametine kaçtı. Bölgede yapılan aramada, 4 kaleşnikof piyade tüfeği ile bu silaha ait 10 şarjör, 7 tabanca ile 8 şarjörü, 7,62 mm çapında 2 bin 503 mühimmat, 100 karton sigara, 2 cep telefonu ele geçirildi.

Sorgulamada zanlıların, beraberindeki silah ve mühimmatları Diyarbakır'ın Sur ilçesine götürmeyi hedefleyen terör örgütü PYD/YPG mensubu oldukları tespit edildi.