ADANA (AA) - Kumar oynatıldığı iddiasıyla Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi'nin binasına duvarı delerek giren ekipler aralarında il başkanının da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi'nde kumar oynatıldığı iddia edilen parti binasına operasyon düzenledi. 

Kapısını "koçbaşı"yla kırarak binaya giren ekipler, partinin bulunduğu kattaki kenarlarına demir eklenerek ve 3 kilitle güçlendirilmiş kapıyı açamadı. Kapının yanındaki duvarın koçbaşıyla delinmesinin ardından bir polis içeri girerek kapıyı açtı. 

Ekipler yaptıkları aramada kumar oynamakta kullanılan bazı malzemelerin yakılarak çöp kutusuna atıldığını belirlerken peçete kutusuna gizlenmiş tombala kartlarını ve pulların buldu.

Polis "kumar oynatmak ve yer temin etmek" suçundan aralarında partinin il başkanı H.A'nın da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Kumar oynayan 110 kişiye ise 189'ar lira ceza uygulandı.

 Daha önce de 4 kez baskın düzenlenen parti binasında gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı. Zanlılardan 10'u hakkında "2 ay süreyle parti binasına yaklaşmama" cezası verildiği öğrenildi.