KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, yıllardır biriktirdiği 22 bin avroyu kendini başsavcı olarak tanıtan kişinin hesabına yatırmak isteyen kadına Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri son anda engel oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aşık Paşa Mahallesi'nde yaşayan Türkan T'ye (57) cep telefonu numarasından ulaşan kişi, kendisini başsavcı olarak tanıtarak, bankada bulunan hesabının terör örgütlerinin eline geçtiğini bu nedenle parasına el konulacağını söyledi.

Hesaptaki parayı kurtarabileceğini söyleyen kişi, Türkan T'den vereceği hesaba bankadaki parasının tamamını yatırmasını istedi. Bunun üzerine telaşa kapılan Türkan T, kent merkezindeki bir bankadan 22 bin avro olan parasının tamamını çekti.

Bu sırada banka yakınlarında olan Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kadının telefonla konuşarak ilerlediğini, elinde bir paket olduğunu görünce durumdan şüphelendi. 

Türkan T, kendisini takip edip telefon dolandırıcılarının ağına düştüğünü fark eden polis ekiplerinin telkinleri üzerine dolandırıcının verdiği hesaba para yatırmaktan vazgeçti. Türkan T'nin, uzun yıllar Almanya'da çalıştığı ve bir süre önce Kırşehir'e döndüğü, biriktirdiği parayı ise çocuklarına vermeyi istediği öğrenildi.

Polis ekipleri, telefonla Türkan T'ye ulaşan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.