KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından, kentte olası kuyumcu soygununa ne kadar sürede müdahale edilebileceğini belirlemek amacıyla tatbikat düzenlendi.

Tatbikat, senaryo gereği kent merkezindeki bir kuyumcuya giren silahlı iki kişinin soygun girişiminde bulunmasıyla başladı. Soygunu gerçekleştiremeyen kar maskeli şüpheliler, olay yerinden otomobille kaçtı.

Gelen ihbarla harekete geçen polis, aracın hareket ettiği istikamette önlem aldı. Ekipler, önlem alınan Eski Sanayi Kavşağı'na gelen otomobilin sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan ve kaçmaya devam eden zaman zaman da kurusıkı silahla havaya ateş eden şahıslar, bir süre sonra aracı terk etti.

Polis, şüphelilerin bölgedeki bir inşaata girmesi üzerine çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine, Acil Müdahale ve 112 Acil Servis ekipleri de intikal etti.

Acil müdahale ekibinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Murat Tuğrul, megafon kullanarak şüpheli şahıslara teslim olmaları çağrısında bulundu. Polisler, şüphelilerin teslim olmaması üzerine sis bombası da kullanarak müdahalede bulundu. Etkisiz hale getirilen zanlılar, suç aleti ile ele geçirildi.

Şüphelilerin de polis olduğu tatbikat yaklaşık 20 dakika sürdü.

Tuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın gerçekçi olması için en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü söyledi. 

Tatbikatın, ekiplerin ilde muhtemel soygun, sabotaj gibi durumda hazır olup olmadıklarını anlayabilmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Tuğrul, "Gördük ki arkadaşlarımız gayet başarılı şekilde hemen ilin bütün kapama noktalarını kapattılar, akabinde de şahıslara müdahale etmek suretiyle yakaladılar" dedi. 

Tuğrul, tatbikata katılan personeli tebrik etti.