KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, tatil ve bayram günlerinde yaşanan çocuk istismarı konusunda uyarılarda bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan, ailelerin bayram ve tatil günlerinde dikkat etmesi gereken "10 altın kuralla" ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, çocukların ebeveynleri, komşuları ve akrabaları dışındaki kişilerin sözlerine itibar etmemesi ve şeker toplamak için gittikleri evlere girmemesi gerektiği belirtildi.

Art niyetli kişilerin, tatil dönemlerini ve çocukların sokaklarda, oyun parklarında daha fazla vakit geçirdikleri dönemleri seçtikleri vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerle iletişim kurmamaları ve onlardan herhangi bir şekilde yiyecek, içecek almamaları gerektiğini öğretiniz. Yalnız başına dışarıya göndermeyiniz. Oyun parkında oynarken bile gözünüzü üzerinden ayırmayınız. Sesin bir 'imdat' çağrısı olabileceğini çocuklarınıza anlatınız. Zor durumlarda bağırarak yardım istemesi gerektiği hakkında bilgi veriniz. Çocuklara kaçırılma durumunda veya birilerinin bir yere yönlendirmeye çalışması durumunda 'Polis İmdat' diye bağırmaları gerektiğini anlatınız. 

Şüpheli herhangi bir olay ya da kişiyle karşılaştığınızda 155 Polis İmdat hattına mutlaka bildiriniz. Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi veriniz, ıssız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretiniz. Adını, soyadını, aile bireylerinin ad, soyad ve adreslerini öğretiniz. Kimlik bilgilerini yanında taşımasını sağlayınız. Tanıdığı bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini anlatınız."