KAYSERİ (AA) - Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Türkiye ve Portekiz arasındaki ticari ilişkileri daha üst seviyelere taşıyabilmek için ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, "Buradaki turizm potansiyeli ve yeni iş alanlarının farkındayız. Yapacağımız toplantı ve sunumlarla karşılıklı iş fırsatlarını, yatırım imkanlarını değerlendireceğiz. Ayrıca Portekiz'in yatırımcılara yönelik sağlayacağı fırsatlar konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Cabral, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Portekiz İş Konseyi Programı kapsamında geldiği Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Bu zamana kadar Kayseri ve Portekiz arasında çok güzel bir ticari ilişki oluştuğunu belirten Cabral, bunu devam ettirip yeni iş ve yatırım fırsatları oluşturmak istediklerini söyledi.

Gerçekleştirdiği ziyaretle iki ülke arasındaki iş fırsatlarını keşfetme imkanı bulabileceklerini ve bu sayede ekonomik ilişkileri daha üst seviyeye çıkarabileceklerini belirten Cabral, "Buradaki turizm potansiyeli ve yeni iş alanlarının farkındayız. Yapacağımız toplantı ve sunumlarla karşılıklı iş fırsatlarını, yatırım imkanlarını değerlendireceğiz. Ayrıca Portekiz'in yatırımcılara yönelik sağlayacağı fırsatlar konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Portekiz'in özellikle politik konularda Türkiye'yi her zaman destekleyen bir konumda olduğuna dikkati çeken Cabral, bu destekle iki ülke arasındaki iç dinamikleri de çok daha iyi bir seviyeye getirmek istediklerini, bunun için de Türkiye'nin farklı bölgelerine ziyaretler gerçekleştirdiğini vurguladı.

Cabral, Türkiye Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter'in de sağlayacağı dinamiklerle bundan sonra daha üst düzey ekonomik ilişkiler içerisinde olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Vali Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'nin tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir ticaret şehri olduğunu ifade etti.

Kayseri'de özellikle çelik ürünleri, mobilya, ev tekstili ve elektronik eşyalar alanında ihracatta ön sıralarda olduğunu belirten Düzgün, "İnşallah Portekiz ile mevcut ticari ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek istiyoruz. Aslında şu anda bile Portekiz ticari ilişkiler bakımından ilk 10 ülke içinde yer alıyor. Bu ziyaretiniz ticaret, turizm ve kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesi açısından önemli bir imkan sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.