ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de bir fırın işletmecisi, yaklaşık 3 yıl önce başlattığı kampanyayla, yanında poşet getiren müşterilerine 90 kuruşluk ekmek için 15 kuruş indirim uyguluyor.

Eskişehir'de 20 yıldır işletmecilik yapan Mehmet Akbal, AA muhabirine, kentin farklı noktalarında fırınlarının bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır "Poşetini Getirene Ekmek 75 Kuruş" kampanyasını sürdürdüklerini anlatan Akbal, "Amacımız vatandaşa biraz daha ucuz ekmek yedirebilmek. Ayrıca geri dönüşüm konusu çok önemli. Poşetin ekmek fiyatlarına direkt yansıyan bir maliyeti var" dedi.

Herkesin evinde atıl poşetlerin bulunduğuna işaret eden Akbal, "Bunları çöpe atana kadar tekrar getirip kullanırsak daha iyi olur. Bunu teşvik etmek için bir uygulama yaptık, memnunuz" diye konuştu.

- "Her 10 kişiden 3'ü poşetini getiriyor"

Akbal, dünyanın her yerinde doğanın kirletildiğini, uygulamayla çevreye katkı sağladıkları için de mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Müşterilerin uygulamadan memnun olduğunu vurgulayan Akbal, "Vatandaşlar artık bu uygulamamızı biliyor. Sürekli gelen müşterilerimiz var. Bazen uygulamamız suistimal de ediliyor. Yan komşulardan poşet alıp, bizden ekmek alanlar oluyor. Ancak amaç o değil, evdeki atıl poşetleri tekrar kullanmak. Her 10 müşteriden 3'ü poşetini getiriyor ve ekmeğini alıyor" dedi.

Kampanyadan yararlanan Hilmi Karahan da ekmek almak için evinden poşetini getirdiğini belirterek, "Ekmek parasından tasarruf ediyorum. Normalde 90 kuruş olan ekmeği 75 kuruşa alıyorum. Bu şekilde doğaya da katkı sağlamış oluyorum" ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Ayla Gökçe ise "Poşetini Getirene Ekmek 75 Kuruş" kampanyasının güzel bir uygulama olduğunu, bu şekilde ekmeği ucuza aldıklarını kaydetti.