SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Öztürk, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 27 yıldır CÜ'nün mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, birikimlerini daha üst düzeyde hizmete dönüştürebilmek niyetiyle rektör adayı olduğunu ifade etti.

CÜ'nün sorunlarına etkin ve kalıcı çözümler üretmek, işlevsel ve kapsamlı projelerle üniversiteyi hak ettiği yere ve geleceğe taşımak istediğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Bilimin ışığından, akademik ilkelerden, adaletten, demokrasiden, liyakatten, milli, manevi ve ahlaki değerlerden asla taviz vermeden, şeffaf, katılımcı ve çoğulcu bir yönetim anlayışı çerçevesinde geleceği bilimsel anlamda kucaklayan bir üniversite tesis etmeyi hedefliyorum. Üniversitemizi hak ettiği yere birlikte taşıyacağımıza inanıyorum. Üniversitemizin Türk milletinin kurtuluşunu hazırlayan kararların alındığı ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı cumhuriyet kenti Sivasımızın en önemli değerlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu noktadan hareketle, öğrencisi, akademik ve idari personeliyle birlikte üniversitemizin Sivas ve Sivaslılarla bütünleşmesini, üniversitemizde çalışma barışının tesis edilerek herkesin mutluluğu ve huzurunun sağlanmasını arzuladığımı belirtmek istiyorum."

Göreve gelmesi durumunda üniversitenin bütün birimlerini değerli, çalışanlarını önemli ve saygın görme yaklaşımını temel ilke sayacağını anlatan Öztürk, "Adil, saygılı ve dürüst bir yönetim anlayışını yerleştirerek aidiyet duygusu gelişmiş, kurumsallaşmış ve kaliteli bir üniversite tesis etmek için başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm Sivaslıların desteğini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

CÜ'ye hizmet veren tüm rektörlere teşekkür eden Öztürk, seçimlerin üniversiteye, kente ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.