Bursa’nın İnegöl ilçesinde, protokol mensupları, okudukları şiirlerle büyük alkış aldı.

İnegöl Belediyesi tarafından “Güfteden Nağmeye” adlı şiir ve Türk sanat müziği gecese tertiplendi. Geceye katılan protokol mensupları hem dinleyici oldu, hem de şiir okudu. Belediye Kültür Sarayı’ndaki programa, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin, Adil Kansu ve Eşref Yiğit, bazı okul müdürleri, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

İlk sahneye çıkan İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Şener, ‘Dönülmez Akşamın Ufkundayız’ şiirini seslendirdi. Ardından Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, seslendirdiği şiirlerle dinleyenleri mest etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, merhum Hikmet Şahin’in hayattayken okuduğu ‘Şarkımız Bizim’ şiirini okuyarak, selefini yad etti. Aktaş, daha sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seslendirdiği ‘Ey Sevgili’ şiirini, ardından ‘Eski Dostlar’ şarkısını okudu.

Kaymakam Ali Akça da, “İnsanların çok çalışması gerektiğine inanırım. Bununla birlikte insanların kendilerine zaman ayırıp, stresten uzak, keyifli anlar geçirmesi gerektiğine de inanırım. Bir kitapta okumuştum, insanlar yalan söyleyebilir, diliyle, eliyle veya mimikleriyle. Ama insanın istese de yalan söyleyemeyeceği bir organı var. Gözler. Siz gözlerinize isteseniz de yalan söyletemezsiniz. O yüzden gözlerle ilgili şiirler bana güzel gelmiştir” diyerek, Necip Fazıl’ın “Gözler” şiirini seslendirdi.

Protokol mensupları, ustaca yorumladıkları şiirlerle büyük alkış aldı.