KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kronik nefes darlığı, çabuk yorulma ve günlük aktiviteleri yapamama durumlarında pulmoner rehabilitasyon programlarının uygulanması gerektiğini belirtti.

Demirbaş, "Pulmoner Rehabilitasyon Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen pulmoner rehabilitasyon programlarına uymaları gerektiğini aktardı.

KOAH başta olmak üzere astım, akciğer hastalıkları, göğüs duvarı hastalıkları, akciğer kanseri ve obeziteyle ilişkili tüm akciğer hastalıklarında rehabilitasyon programlarının uygulanması gerektiğini vurgulayan Demirbaş, "Programlarda hastalığın ilerlememesi, sağlığın iyileştirilmesi, komplikasyonların tedavisi ve kişinin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Demirbaş, pulmoner rehabilitasyonun her yaştaki solunum hastalarına rehabilitasyon ünitelerinin özelliklerine bağlı olarak hastanede, ayakta ya da evde uygulanabileceğini sözlerine ekledi.