Türkiye’de 5’inci yüz nakli ve ilk çene nakli yapılan Bursa İnegöllü genç Recep Sert, ameliyat olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tanıştığı Esma Akyurt ile dünyaevine girdi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde temizlediği tüfeğin aniden ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert’e geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza’nın yüzü ve çenesi nakledilmişti.

KADER, HASTANEDE KARŞILAŞTIRDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süre Yoğun Bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odaya alınan Recep Sert ile aynı hastanede çalışan Esma Akyurt arasında başlayan arkadaşlık, kısa sürede aşka dönüştü ve gençler nişanlandı. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen kına gecesinin ardından genç çift, Gölbaşı Düğün Salonu’nda düzenlenen düğün töreni ile hayatlarını birleştirdi. Genç çiftin nikahını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş kıyarken, Recep Sert’in nikah şahitliğini İnegöl Kaymakamı Ali Akça ile mobilyacı Erdal Recep Bayraktar, gelin Esma Akyurt’un nikah şahitliğini ise İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile arkadaşı Gül Çekiç yaptı. Nikahın kıyılmasının ardından evlilik cüzdanını Kaymakam Ali Akça, gelin Esma Sert’e vererek hayat boyu mutluluk diledi.

Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen genç çiftin İnegöl’de yaşayacakları belirtildi.