Amasya Üniversitesi’nde ikametgah adresini Amasya’ya taşıyan öğrencilere 1 hafta süreyle ücretsiz öğle yemeği verilecek.

Amasya Belediyesi’nin başlattığı "Hedef Nüfus 101 Bin" kampanyasını çok önemsediğini ve öğrencilerinin birçoğunun adres kayıtlarının hala memleketlerinde olduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya’nın gerek il merkezinin gerekse il genel nüfusunun TÜİK verilerinde gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu görüyoruz. Çünkü Amasya’da ikamet ettiği halde pek çoğunun adrese dayalı sistemini Amasya’ya taşımadığını müşahede etmiş bulunmaktayız. Bundan en önemli kitle ise üniversitemiz öğrencileri. 13 bin 500 öğrencisi olan Amasya Üniversitesi’nin öğrencilerinin yüzde 80’i il dışından geliyor. Ancak öğrencilerle birebir sohbet ettiğimizde adrese dayalı sistemde hala memleketlerinde kayıtlı oldukları görülmekte” dedi.

Bütçeden il özel idareleri ve belediyeler için ayrılan payın illerin nüfusuna göre belirlendiğini ve nüfus artışının hizmet olarak yansırken öğrencilerinin mahalli idarelerden yerel yönetimlere kadar pek çok alanda söz sahibi olabilmelerinin Amasyalı kimliğini taşımalarıyla doğrudan orantılı olduğunu düşündüğünü vurgulayan Orbay, “Akademik anlamda hayatlarının en verimli zamanlarını geçirmiş oldukları, fikir ürettikleri, eleştirdikleri, öneriler getirdikleri ve bir çözümün paydasında olduklarını biliyoruz. Bu işe duyarsız kalmamalarını ve en kısa süre içerisinde ikamet adreslerini Amasya’ya taşımalarını önemsiyoruz. Çünkü bir yılın 8-9 ayı Amasya’nın havasını teneffüs ediyorlar” diye konuştu.

Rektör Orbay, “Bizde eğer kayıtlarını aldırmaları durumunda bir hafta süreyle ücretsiz yemek ikramında bulunacağız” şeklinde konuştu.

Derslikler ve yemekhanede gezen Orbay’dan konunun detayları hakkında bilgi alan öğrenciler de adreslerini taşıma girişiminde bulunacaklarını söylediler.

Kampanyayı başlatan Amasya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri de ikametgah adresini Amasya’ya taşıyanlara belgelerini getirmeleri halinde 50 liralık gıda hediye çeki verileceğini bildirdi.