BALIKESİR (AA) - Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İsmail Sabancı, Esas Holding olarak kazandıkları ihale kapsamında Balıkesir'e yapacakları "Alış Veriş Caddesi"nin 100 milyon dolarlık bir yatırım olacağını bildirdi.

Sabancı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Esas Holding olarak Balıkesir'e "Alış Veriş Caddesi" yapacaklarını söyledi.

Mart 2016'da inşaatı başlayacak projenin, Balıkesir'e birçok konuda katkı sağlayacağını vurgulayan Sabancı, şunları kaydetti:

"Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor. Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil, birlikte yapacağız. Mart-nisan ayları içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon dolar bir yatırım yapacağız. AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak merkezimiz."

Sabancı, projenin hayata geçmesiyle Balıkesir'de yeni bir merkezin oluşacağını dile getirerek, "Alış Veriş Caddesi yapacağınız yer bin 100 yataklı devlet hastanesinin yanı başında. Orada 2 bin 500 kişi çalışacak. Gelen giden hastalarla birlikte günde 10-15 bin kişilik trafik olacak. Alış Veriş Caddesi'nin olmasıyla bu bölge cazibe merkezi haline gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Alış Veriş Caddesi"nde 150'ye yakın iş yerinin bulunacağı ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanacağı öğrenildi.