Gaziantep’te, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur, şemsiyecilerin işlerini arttırdı.

Akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren yağmur, şemsiyecilerin işine yaradı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiyecilere akın etti. Yağmuru fırsat bilen şemsiyeciler ise her köşe başına tezgah açarak şemsiye satmanın çabasını verdi. Üstü açık yerlerde şemsiye satan işportacı esnaf ise yağmurdan nasibini aldı.

Yağmurdan dolayı şemsiye satışlarının arttığını belirten Eyüp Erkan Güngör, ’’Hava yağmurlu olduğu zaman sattığımız ürünlerin başında şemsiye geliyor. Hava yağmurlu olduğu zaman şemsiye satışlarında artış oluyor. Vatandaşlar şemsiye fiyatlarından şikayet ediyor ama sanıldığı kadar pahalı değil. Çünkü biz toptancıdan alırken de pahalı alıyoruz. Ama, yağmur yağdığı zaman vatandaşlar şemsiyeyi, pahalı da olsa ucuz da olsa alıyor. Şemsiye fiyatları, 7 buçuk liradan başlıyor. 25 liraya kadar şemsiye var da pahalı olduğu için biz getirmiyoruz. Vatandaşlar ise alım güçleri zayıf olduğu için genelde 7 buçuk ve 10 lira arasındaki şemsiyelerden alıyor’’dedi.

Şemsiye satın alan müşteri Yılmaz Aslan, ’’Bugün şiddetli bir yağmur yağdı. Allah’a şükür bugün yağmur da yağdı. Yağmur yağdığı için şemsiye aldık. Şemsiyeler de ucuz ve kaliteli’’ diye konuştu.