KONYA (AA) - Sağlık Bakanlığının Çanakkale'deki tarihi hizmet binası, müze ve araştırma merkezi olarak Çanakkale'nin tarihine ve turizmine katkı verecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Müdürlüğe bağlı Çanakkale Sahil Sağlık Denetleme Merkezi'nin hizmetlerinin yürütüldüğü binanın, geçen yıl yaklaşık 3 milyon lira harcanarak restorasyonunun yapıldığını söyledi.

19. yüzyılın sonlarında yaptırılan binanın 1930 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı çalıştığını aktaran Hatipoğlu, "Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın, Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'ndan talepte bulunması üzerine tarihi binamız, Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümünde 'Müze ve Araştırma Merkezi' olarak valiliğe verildi" diye konuştu.

Hatipoğlu, Türk milletinin elindeki çok kıt imkanlara rağmen, yoktan var olmanın eşsiz mücadelesini bütün dünyaya gösterip tarih yazdığını belirterek, Türk milletinin ülkesi için bugün de her şeyi yapabilecek kudrette olduğunu vurguladı.

Bu toprakların, ülkenin bağımsızlığı için yurdun dört bir yanından gelip Çanakkale'de hiç düşünmeden şehit düşerek destan yazan 250 binden fazla Mehmetçiği barındırdığına işaret eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Mübarek şehitlerimizin ve ecdadımızın aziz hatıralarına binaen Sağlık Bakanlığı olarak Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümü'nde Sayın Bakanımızın da teşrifleri ve yurt dışından gelecek misafirlerimizle bu güzel şehirde 14 Mart Tıp Bayramı kutlanacaktır. Çanakkale'nin en güzel yerinde bulunan tarihi binamız, artık bundan sonra bir müze ve araştırma merkezi olarak Çanakkale Zaferimizi ve ecdadımızı gelecek nesillerimize ebediyete kadar anlatıp aktaracaktır. Çanakkalemizin tarihine ve geleceğine Sağlık Bakanlığı olarak böyle bir destek ve katkı da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz."