ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı, her zaman yasal sınırlar, mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde hareket edildiğini, kimseye yasada, yönetmeliklerde yer almayan ayrıcalık ile hakların tanınmadığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, LÖSEV'in yaptığı "LÖSEV Kentinin Kurucular Kurulu Sağlık Bakanlığını Uyardı" ve "LÖSEV Sağlık Bakanlığına Zeytin Dalı Uzattı" başlıklı basın açıklamalarındaki bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Bakanlık bürokratları ile LÖSEV yetkilileri arasında görüşmeler yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan görüşmelerde, söz konusu vakfın hastane işletmeciliğinin ötesinde, hasta ve yakınlarına sosyal destek vermesinin daha yerinde olacağı belirtilmiş olup bu konuda her türlü desteğin verilebileceği kendilerine ifade edilmiştir. Söz konusu hastane projesi konusunda ise vakıf hastanelerine tahsis edilen 100 yataklı uzman doktor kadrosunun en üst limitinin sağlanabileceği konusunda açıkça bilgilendirilmişlerdir.

Sağlık Bakanlığı her zaman yasal sınırlar, mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmekte, hiç kimseye yasa ve yönetmeliklerde yer almayan ayrıcalık ve haklar tanımamaktadır. Yine bu sınırlar içinde herkesin hak ve hukuku da korunmaktadır, bu hukuk LÖSEV için de korunmaktadır ve korunacaktır."