NEVŞEHİR (AA) - Kadıköy sahilinde başından vurulmuş halde bulunan piyade er Mustafa Yüksel'in (21) cenazesi, memleketi Nevşehir'de toprağa verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde askeri görevini yaparken, ailesinin İstanbul Üsküdar'daki evlerine izne gelen ve birliğine döneceği 23 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'da Kadıköy sahilinde başından vurulmuş halde bulunan Piyade Er Mustafa Yüksel'in Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi helallik alınmak üzere Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Suvermez Köyü'ndeki dedesinin yaşadığı eve getirildi.  

Daha sonra Yüksel'in cenazesi askerlerin omuzlarında köy meydanına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ile vatandaşlar katıldı. 

Namazının ardından Yüksel'in cenazesi köy mezarlığına defnedildi. 

Piyade Er Yüksel’in babası Metin Yüksel, oğluyla en son Çarşamba günü görüştüğünü, kendisine 20 dakikaya kadar eve geleceğini söylediğini ancak o saatten sonra kendisine ulaşamadığını belirtti. 

Kadıköy sahilinde dolaşan kişiler tarafından oğlunun cesedinin bulunduğunu aktaran Yüksel, "Benim çocuğum şehit oldu. Çok üzgünüz. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Polis memurlarımız kimin yaptığını araştırıyor. Şu ana kadar bize bir bilgi gelmedi. Görüntülerden anladığım kadarıyla intihar süsü vermişler. Ben cinayet olmasından şüphe ediyorum. Çocuğumun bir sıkıntısı yoktu. Komutanıyla da görüştüm 'gayet sakin, çok iyi bir askerimdi' dedi. Bir sıkıntısı da yokken böyle bir olayın olması bizi çok üzdü" diye konuştu.

Yüksel'in kuzeni Rabia Taşkıran da Yüksel’in birliğine dönmek için akşam yola çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an intihar süsü veriyorlar ama intihar değil. İntihar olsaydı çocuk tekrar askere gitmek için otobüs biletini almazdı. Akşam yola çıkacaktı. Kesinlikle intihar olduğuna inanmıyorum. Bu olay cinayet. İntihar ettiğini söyledikleri yerin yakınındaki parka kadar kan izlerine rastlandı. Olay yeriyle son kan izlerinin bulunduğu park arası yaklaşık 10 dakika mesafede. Bizim şüphemiz olay yerinde başından vurulduktan sonra parka taşındığı yönünde. Üzerinde 2 bin lira parası vardı ve olaydan sonra paradan eser yok. Üzerinden bu para çıkmadı. Sadece 25 lira çıktı."