Şahinbey Belediyesi, çeşitli branşlarda eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan bin 273 öğrenciye sertifikalarını, düzenlenen törenle verdi.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen törene; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü İsmet Zor, kurum müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Düzenlenen törende sahne alan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Çocuk Destek Merkezi 13-18 yaş yurdunda kalan suç mağduru gençler, mini bir konser düzenleyerek izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Sahneye çıkan bir genç, ‘Antepli Şahin’ şiirini söyledi. Şiiri dinleyen davetliler ve protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Meslek edindirme kurslarımız birer altın bilezik gibidir. İnsanın yeni bir şey öğrenmesi, onunla meslek kazanması bu anlamda gerçekten çok güzel bir durum. Biz göreve başladığımızda 2 bin kursiyerimiz vardı. Şu anda aktif olarak 32 bin kişiye aynı anda kurs verebiliyoruz. Şu anda bizde eğitim gören kursiyer sayısı birçok ilçemizin nüfusundan fazladır. Bu anlamda ben değerli öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. 30 ayrı branşta Şahinbey Belediyesi olarak 66 sosyal tesisimizde ve gençlik merkezimizde bu kursları veriyoruz. Bu kursların başında, üniversite kurslarına ve fen liselerine hazırlık kurslarımız olmak üzere spor kursları ve 30 ayrı branşta meslek edindirme kursları ve yabancı dil kurslarımız devam ediyor” dedi.

Düzenlenen törenle bin 273 kursiyere sertifika vereceklerini belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak kendimizi talebe göre geliştirmek istiyoruz. Geçen hafta Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile de bir görüşme yaptık. İnşallah bundan sonraki kurslarımızda ihtiyaç duyulan iş alanlarında İŞKUR ile birlikte kurslar açacağız. Bu kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin hem sigortasını hem de ücret ödemesini İŞKUR gerçekleştirecek. Bu uygulama da yeni bir gelişmedir. Bu kurslarımızın sonunda da inşallah iş garantili kurslarla devam edeceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak sadece kurs alanında değil, gerek okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirilmesi gerek yeni okul yapımı konusunda 2 okul yapıp Milli Eğitim’e teslim etmiştik. Şimdi de üstün zekalı çocuklarımız için bir bilim merkezi inşa ederek 2015 yılı içerisinde Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Tahmazoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise, “Devletin en önemli fonksiyonu; bana göre, huzurlu, çalışkan fertlerin oluşturduğu bir devlet kurmaktır. Bireyin, huzurlu, mutlu olması bu anlamda çok önemlidir. Devlet, millet için var olduğu sürece bir anlam ifade etmektedir. Millet, sağlam ve dik durduğu sürece devlet daha da güçlü olacaktır. Gaziantep, bir iş ve aş kentidir. İş ve aş kenti olması nedeniyle barışın ve huzurun üst seviyede olduğu bir kenttir” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, “Birlik ve beraberlik olmazsa evde huzurun olmadığını annelerimiz çok iyi bilir. Allaha şükür çalışkan bir belediye başkanımız ve ekibi var. İşine çok hassas, fakir fukaranın evine kadar giden bir kaymakamımız var. Yani dertlerle dertlenen bir kaymakamız var. Bu birlik, beraberlik oldukça Şahinbey kalkınıyor, büyüyor ve fakirine fukarasına sahip çıkıyor. Mevki ve makamlar, bizimki de dahil hepsi gelip geçicidir. Güzel eserler bırakırsak, bu işe vesile olandan ‘Allah razı olsun’ derseniz bu işin en güzel hediyesi budur. Şahinbey ilçemizde 66 tane sosyal tesis var. Ben hiçbir ilde, Şahinbey’in verdiği cenaze hizmeti kapsamında gönderdiği masayı, masa örtüsünü, çadırı, yemeği, çayını ve şekerini veren başka bir belediye görmedim. Diğer iller Şahinbey Belediyesi’ni örnek alıyor” dedi.

Vatandaşların en acılı gününde bile Şahinbey Belediyesi’nin yanında olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu, “Allah, Şahinbey Belediyesi’nden razı olsun. Şahinbey’de eğitim gören 32 bin kursiyerimiz var. Şu ana kadar da 200 bin mezun kursiyer var” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü İsmet Zor tarafından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Kursiyerlere tören sonunda Şahinbey Belediyesi tarafından hediye de verildi.