Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, ‘1 Kasım Kobani Günü’ kararı alan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’ni kınayarak, yönetimi istifaya çağırdı.

Başkan Doç. Dr. Fatih Özkan yaptığı açıklamada, “1 Kasım 2014 günü Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Genel Kurulu için çağrı yapmıştır. Sözüm ona Türkiye tıp ortamı, sağlık politikaları, özlük hakları gündemli genel kurul çağrısına uyarak Samsun Tabip Odası adına şahsımın da katıldığı genel kurula katılan delegeler yine hayal kırıklığına uğramıştır. Türk Tabipleri Birliği yönetimini ele geçiren ve ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kast eden anlayış, kendi siyasi ve ideolojik duruşları için fırsatçılık yapmaya çalışmıştır. Genel kurul gündeminde olmamasına rağmen bir oldu bitti ile Suriye’nin ‘Ayn Al Arap’ ya da popüler ismiyle ’Kobani’ bölgesinde olan çatışmalar bahane edilerek biz sahayı temsil eden hekimlerin tasvip edemeyeceği bir karar tasarısı geçirilmiş ve olağanüstü genel kurulda ‘1 Kasım Kobani Günü olması kararı’ alınmıştır” dedi.

‘1 Kasım Kobani Günü’ kararının bir oldubittiye getirilerek alındığını ifade eden Özkan, "Samsun Tabip Odası’nın da içinde bulunduğu ve bir takım hassasiyetleri olan bazı tabip odaları, Merkez Konseyi’ne hakim olan anlayışın tabip odalarını kendi ideolojilerine dayanak oluşturma çabasına karşı 65. Olağanüstü Genel Kurul sırasında olduğu gibi her zaman ve her ortamda mücadele edeceğini deklere etmiştir. Tüm itirazlara karşın bir oldubittiyle olağanüstü genel kurulda 38 oy ile alınan ‘1 Kasım Kobani Günü olması kararı’ bizi temsil etmemektedir. Bunu kabul etmek bana ve Samsun Tabip Odası yönetim kuruluna, seçtikleri arkadaşlarıma inanarak tabip odası yönetimine getiren hekim arkadaşlarıma ihanet olacaktır. Kendi ideolojileri için Türk Tabipleri Birliği’ni kullanan bu grubun bir an önce istifa etmesi, Türk Tabipleri Birliği’nin misyonunu yerine getirmesi için bir başlangıç oluşturacaktır” diye konuştu.