ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın kimya dalında Nobel Ödülü'ne layık görülen üç kişi arasında yer almasına ilişkin, "Nobel ödülü alan ikinci bir vatandaşımız da oldu. Hayırlı olsun. Çok sevindik" değerlendirmesini yaptı. 

Avcı, Eskişehir'de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantısında, gazetecilere Nobel Kimya Ödülü'nü Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın almasına ilişkin, "Türk asıllı ABD vatandaşı Aziz Sancar, üç arkadaşıyla paylaşarak Nobel kimya ödülünü almış. Çok sevindirici bir haber. Bugünkü toplantının da içeriğine doğrusu denk geldi. Böylece Nobel ödülü alan ikinci bir vatandaşımız da oldu. Hayırlı olsun. Çok sevindik" ifadelerini kullandı. 

Avcı, şöyle konuştu:

"İlk Nobel ödülünü Orhan Pamuk aldığı zaman hemen ilk aklıma gelen şu olmuştu. 'Oh şimdi başkaları tercümeden okuyacaklar. Çünkü o güne kadar biz Nobel Edebiyat ödülü alan yabancı yazarların kitaplarını hep tercümelerinden okuyorduk. İlk defa Nobel ödülünü bir Orhan Pamuk, biz, bizim çocuklarımız kendi anadilimizle okuyacaklar, başka çocuklar tercümelerinden okuyacaklar' demiştim. Tabii anadilin verdiği tadı da hiçbir şey tutmaz. Kimya ödülüne de ayrıca sevindim. Hayırlı olsun."

Bakan Avcı, "Türk vatandaşlığı da olan Türklerden de önümüzdeki yıllarda, EBA'nın da katkısıyla öğretmenlerimizin katkısıyla diğer alanlarda da nice nice ödüller alan, başarılar kazanan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olacak inşallah" temennisinde bulundu.