Şanlıurfa’da, belediyenin açtığı ücretsiz ahşap oyma kursuna katılarak meslek öğrenen 25 kadın, hem para kazanıyor hem de kadına şiddet ve kadın hakları konusunda eğitim alıyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 25 kadın, Eyyübiye İlçe Belediyesi Ahşap Oyma Atölyesi’nde, İŞKUR’un destek verdiği proje ile ahşap oymacılığını öğreniyor. Asırlardır yaşatılan ve zorluğu nedeniyle erkek mesleği olarak bilinen oymacılığı yaşatmak isteyen 25 kadın, Eyyübiye Belediyesi Ahşap Oyma Atölyesi’nde açılan ücretsiz kursa katıldı. Ahşap oyma sanatı öğretilen kadınlar, mesleki olarak eğitilirken aynı zamanda rehabilite de ediliyor. Günlük 20 TL kazanan kadınlara, kadına şiddet ve kadın hakları konusunda bilgilendirme seminerleri de yapılıyor. Belediye avukatı Öznur Dişli tarafından kadın hakları konusunda bilgilendirilen kadınlara, kadın hastalıkları,çocuk sağlığı, İslam’da aile ahlakı, eşlerin birbirleri üzerindeki hakları gibi konularda da seminer verilecek.

Kurs bitiminde meslek sahibi olacaklarını belirten kadınlar, hem mesleği yaşatmanın hem de stresten uzaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ahşap Oyma Atölyesi Eğitmeni Enver Çoban da zorlu bir mesleği yaşatmak ve unutulan değerleri yeniden gün yüzüne çıkarabilmek amacıyla böyle bir projenin başlatıldığını söyledi. Çoban, yeniden hatırlatılan mesleği öğrenen kadınların altı ay sürecek kurs boyunca hem para kazandıklarını hem de stresten uzaklaşma fırsatı bulduğunu ifade etti.