Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Sarıkamış’ta şehitlerin yaşadıklarını hissetmek için 10 yıldır Allahuekber dağlarında faaliyet düzenlediklerini söyledi.

Subaşı, TİF Teknik Kurulu Başkanı Süheyla Derindere Subaşı, TİF İstanbul İl Temsilcisi-Dış İlişkiler Kurul Üyesi Ramazan Kartal, TİF Mevzuat Sorumlusu İsmail Uğurdar ve TİF Kahramanmaraş İl Temsilcisi Erol Yurdalan, Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Derneği (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan ve ekibini dernek binalarında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklama yapan Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Sarıkamış’ta şehitlerin yaşadıklarını hissetmek için bu organizasyonu yaptıkların belirterek, “Allahuekber Dağları şehitlerimiz için bir anma töreni gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz Allahuekber’de şehitlerimizi donarak kaybetmenin 100. yıldönümü. Biz 10 yıldır Türkiye İzcilik Federasyonu olarak Allahuekber dağlarında şehitlerimiz için faaliyetler düzenlemekteyiz. Bu şehitleri anma haftasında diğer faaliyetlerde de yaptığımız gibi birebir çocuk ve gençlerimize her şeyi yaşatmaya çalışıyoruz. Yani ordumuz, Gaziler Köyü’ne ne zaman ulaşmışsa o zaman giriyoruz. Nasıl bayrak bulamayıp ta fethedince köyü caminin minaresinde ezan okuyarak askerlerimiz alay sancağı çektiyse onu taklit ediyoruz ve onların yürüdüğü yollarda, dakikalarda şehitliklerine ulaşıp orada çadırlar kurup eksi 45 derecede 2 geceyi şehitlerimizle baş başa geçiriyoruz. Bu faaliyete yaklaşık bin izcimiz katılıyor ve 10-15 ülkeden gelen izciler var. Yani Filistin, Lübnan, Ürdün, Sırbistan, Kosova ve Bosna gibi birçok ülkeden katılan izciler de oralardan gelip burada şehit olan dedelerini yalnız bırakmıyorlar” dedi.

Etkinliğe, Türkiye’den 27 ilden 423 izci ve diğer yabancı ülkelerden 60 izciyle birlikte vatandaşların da katılımıyla yaklaşık bin kişinin takılması bekleniyor.