Sarıkamış Harekatı’nda, donarak şehit olan askerlerin kardan heykellerinin yapımına başlandı.

Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı kapsamında, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Spor Lisesi’nden 23 öğrenci kardan heykellerin yapımı için kolları sıvadı. Öğrenciler soğuk havaya aldırış etmeden şehit askerlerin figürlerini yapıyor.

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bahçesinde yapılan heykeller için kamyonlarla bölgeye kar taşınıyor. Taşınan kar burada eksi 15 derece soğukta 23 öğrencinin ellerinden şekil buluyor.

Kardan heykelleri yapan Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, dedelerinin heykellerini yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Kardan heykellerin yapımıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmeni Çağrı Önder; “Burada kardan heykel yapıyoruz. 23 öğrenci, 2 öğretmen çalışıyoruz. Kamyonlarla karları getirdiler. Burada 4 figür olacak. 4 asker figürü yapıp, açılışa yetiştirmeye çalışacağız. Şu an kayalıkları yapıyorlar. Yarından sonra da artık figürlere başlayacağız” dedi.

BESYO bahçesinde yapımına başlanan kardan heykeller için bölgeye 100 kamyon kar taşındı. 23 öğrenci, 2 öğretmen eksi 15 derece soğukta kardan heykelleri yapıyor. Kardan heykellerin açılışı 3 Ocak 2014 tarihinde yapılacak. Kardan heykellerin figürleri birbirlerine yaslanarak şehit olan askerleri yansıtacak.