Edirne’nin Keşan ilçesinde Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla Sahili açıklarında bir balıkçı, oltayla 66,5 kilo ağırlığında ve 1,70 metre uzunluğunda dev lagos balığı yakaladı.

Saros Körfezi’nde balıkçılık yapan ve kendilerine ait balıkçı tekneleriyle balık tutan Ruhşen Eler ve İlkay Güreser isimli balıkçılar, avlandıkları sırada oltalarına 65,5 kilo ağırlığında dev lagos balığı takıldı.

Uzun uğraşlar sonucu yakaladıkları dev balığı teknelerine alan Eler ve Güreser, daha sonra balığı Keşan Belediyesi Balık Pazarı’ndaki tezgahlarına getirdiler. Burada konuşan Ruhşen Eler, Saros Körfezi’nde ilk kez bu kadar büyük ve ağır bir lagos balığı yakaladıklarını belirterek; "Saros Körfezinde bu balığı yakaladık. Bu balık lagos balığı. O bulunduğu merayı tehlikeli hayvanlara karşı kolluyor. Çevresinde bir sürü balık bulunuyor. Ama logos balığı bayağı çoğaldı. 3-4 tane oldu. Zaten sipariş üzerine aldım bu balığı. İstanbul’da büyük bir otel istedi. O yüzden tuttum." dedi.

Balığın 2004 yılından bu yana o bölgede bulunduğunu söyleyen Eler, balığı olta ve canlı yemle yakaladıklarını söyledi. Eler, "Bu balık en az 25-30 yaşında bir balık. yaklaşık yarım asırdır bu bölgede bulunuyor." dedi.

Daha sonra metreyle balığın boyunu ölçen Eler, balığın 1,70 boyunda olduğunu söyledi. Eler, balığın kilosunun ise 66,5 kilo olduğunu belirtti. Dev balık bir süre Keşan Balık Pazarında sergilendikten sonra İstanbul’a gönderildi.