MOSKOVA (AA) - Rus mahkemesi, Ukrayna'nın doğusunda Rus gazetecileri öldürdüğü iddiasıyla yargıladığı Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko hakkındaki kararı 21 ya da 22 Mart'ta açıklayacak.

Karar öncesi son sözünü söylemesi için Savçenko aleyhinde Rostov Bölgesi Donetsk Şehir Mahkemesinde görülen davaya devam edildi. Duruşmada Savçenko’nun avukatları, müvekkillerinin bir önceki duruşmada bütün savunmasını yaptığını belirtti. Avukatların ardından Savçenko söz alarak açlık grevine devam edeceğini söyledi.

Mahkeme heyeti Savçenko ile ilgili kararın 21 ya da 22 Mart 2016’da verileceğini açıklayarak duruşmayı sona erdirdi. Duruşmanın bitiminde Nadejda Savçenko ve yakınları salonda yüksek sesle Ukrayna milli marşını okudu.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Savçenko’nun avukatı Mark Feygin, Savçenko’nun Ukrayna’ya gönderilinceye kadar açlık grevine devam edeceğini bildirdi. Feygin, “Nadejda ancak cezasını çekmesi için Ukrayna’ya gönderileceğinin söylenmesi halinde büyük ihtimalle açlık grevine son verecektir” ifadesini kullandı.

Avukat Nikolay Polozov ise Savçenko’nun açlık grevine 12 gün daha dayanamayacağını söyleyerek Savçenko’nun sağlık durumunun kötüye gittiğine dikkati çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rusya’da mahkemenin tutumunu protesto etmek için açlık grevine başlayan Savçenko’nun Ukrayna’nın sembolü haline geldiğini kaydetmişti.

Bu arada Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, medeni dünyanın Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’yu serbest bırakması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i zorlaması gerektiğini söyledi.