SİVAS (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, terörle mücadelenin ne pahasına olursa olsun devam edeceğini belirterek, "Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da aynı kararlıkla devam edeceğiz" dedi.

Altınok, Sivas Büyük Otel'de düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

"Bu vatan, bizim için bir avuç kan şebekesi ve onun işbirlikçisine bırakılamayacak kadar aziz ve kutsaldır, değerlidir" diyen Altınok, "Terörle mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da aynı kararlıkla devam edeceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Vatanı bölmeye, kaos ortamı yaratmaya, birlik ve kardeşlik ruhumuzu bozmaya çalışan terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Altınok, 1 Kasım'da alınacak güvenlik tedbirlerini detaylı görüşmek üzere toplantı düzenlendiğini belirterek, seçimlerin güvenli ortamda yapılması için bölge toplantılarını sürdüreceklerini söyledi.

Huzur ve güven ortamında halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Altınok, seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partiler ve adayların yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak ve örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmek istediklerini anlattı.

Altınok, halk iradesinin şeffaf, adil ve hür yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanının çağdaş ve parlamenter demokrasilerin en önemli özelliği olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin de çağdaş ve medeni ülkelere örnek teşkil edecek bir sisteminin ve uygulama tecrübesinin bulunduğuna işaret etti.

Ülkede çok sayıda seçim gerçekleştirildiğini ve hepsinden yüz akıyla çıkıldığını aktaran Altınok, "Bu seçim sürecinde de valilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde, sahip olunan bilgi, donanım ve  deneyimlerini önümüzdeki seçimlerde de yansıtacaklarına inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Seçimler için güvenli bir ortamın sağlanmasının önemli olduğuna dikkati çeken Altınok, "Halk iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma noktasındaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

- "Barış içinde yarış anlayışıyla hareket edilmeli"

Altınok, seçimlerde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge ve emirlerin 81 ilin valiliğine gönderildiğini bildirdi.

Bakanlığın taşra ve merkez birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon ve etkinlik sağlamak amacıyla seçimlerle ilgi temel mevzuat, genelge ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarının bazılarını içeren doküman ve kitapçıkların hazırlanarak, valilikler ve diğer ilgili yerlere gönderildiğini kaydeden Altınok, şöyle devam etti:

"Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur. Seçimden yeni çıktık, seçim hazırlıkları zaten vardı. Daha önce yapılan bu hazırlıkları güncelleyeceğiz, eksikliklerimizi tamamlayacağız, koordinasyon gerektiren hususları gözden geçireceğiz. Bu toplantıda da genel tedbirler görüşülecek ayrıca her ilimiz kendi özelliği ve şartlarına göre ilave tedbirleri uygulayarak planlayacaktır. Seçim sürecinde herkes, barış içinde yarış anlayışıyla hareket etmeli. Seçimlerin huzurlu geçmesini ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum."

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan'ın hazır bulunduğu toplantıya, Sivas, Ordu, Malatya, Erzincan, Samsun, Kayseri, Tokat, Giresun, Amasya ve Yozgat'ın valileri, jandarma komutanları ile emniyet müdürleri katıldı.