İzmir’in Sakin Şehir unvanlı ilçesi Seferihisar’da Türkiye’nin en kapsamlı sokak hayvanları yuvası yapılıyor. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sokak hayvanları için benzersiz bir ortam hazırlıyoruz. Bir kampanya başlattık. Herkesin destek vermesini bekliyoruz, elbirliğiyle iyi şeyler yapılabileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

İzmir’in ilçesi Seferihisar’da belediye Türkiye’nin en kapsamlı Sokak Hayvanları Yuvası’nı yapıyor. 20 dönüm arazi üzerine yapımına başlanan tesis, sokak hayvanlarını korumak ve onlara yuva sağlamak hedefiyle kuruldu. Seferihisar’ın hemen yanı başındaki bu yuvayı sıradan bir barınaktan ayıran üç ana özellik olacak. Bunlardan birincisi hayvanların özgürce ve aileleriyle birlikte yaşayacakları 10 dönümlük bir serbest alana sahip olması. Hayvanlar özgürce ve doğanın içinde yaşayacakları bu alanda yaşamlarını huzur içinde geçirebilecek. Yuvanın diğer bir özelliği ise bölgede yaşayan insanların buraya gelerek hayvanların bakımına gönüllü olarak katılabilmesi olacak. Yani burası hayvanların hapis ve tecrit edildiği bir yer değil, tersine, insanlarla buluştuğu bir yuva. Öyle ki, yuvanın içinde gönüllülerin konaklayabileceği altı odalı bir de misafirhane de planlandı. Seferihisar Belediyesi, sokak hayvanları yuvası gönüllü ağının kurulmasınıSeferihisar Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte gerçekleştirecek. Yuvanın üçüncü önemli özelliği ise içinde yaralı ve cerrahi müdahaleye muhtaç hayvanlar için bir de hastane yer alması. Tam teşekküllü bu yapının yanında, sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel alanlar mevcut.

Seferihisar Belediyesi yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak yuvanı nyüzde 70’ini tamamladı. Geri kalan kısmını ise hayvan severlerle birlikte yapacak. Seferihisar Belediyesi tarafından açılacak hesaplara yapılacak bağışlarla, Türkiye’nin en kapsamlı Sokak Hayvanları Yuvası tamamlanmış olacak.

BAŞKAN SOYER’DEN ÇAĞRI

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Tıpkı bizim gibi hayvanların da sağlıklı bir yuvaya ihtiyacı var. SeferihisarBelediyesi olarak yaptığımız bu girişimimizle kurulan Sokak Hayvanları Yuvası’nda onlar için benzersiz bir ortam hazırlıyoruz. Öngörülen tesisin yüzde 70’ini tamamladık. Hedefimiz 1 Nisan 2015 tarihinde sizlerin de desteğiyle o gün sokak hayvanlarımızı mutlu yuvalarıyla buluşturmak. İstedik ki maliyeti yüksek olan bu çalışmamızı tamamlayabilmek için herkes elini taşın altına koyabilsin. İşte bu nedenle “Mutlu Yuva Seferberliğini” başlattık. Mutlu Yuva Seferberliği’ne katılarak Seferihisar Belediyesi’nin bu çok özel çalışmasına siz de destek verin” dedi.

“SİZ HİÇ YAZIN BİR DAMLA SUYA MUHTAÇ KALDINIZ MI”

“Siz hiç bir kış gecesi yağmurda ve soğukta sokak arasında uyudunuz mu? Bir yakınınız kaza geçirse onu götürecek tek bir hastane dahi bulamadığınız oldu mu? Kavurucu yaz sıcağında bir damla suya muhtaç kaldınız mı?” diye soran Soyer şöyle devam etti: “Etrafınıza dikkatle bakın. Bu şekilde yaşamak zorunda olan binlerce canlı var. Seferihisar’da onlar için; yaralı, sahipsiz, aç ve susuz sokak hayvanları için örnek bir yuva oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın yüzde yetmişini kısıtlı imkanlarımızla tamamlandık. Hedefimiz yuvamızı Nisan 2015’te açmak. Ne var ki, bunun için sizin desteğinize ihtiyaç var. Seferihisar’ın Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek verin. Kimsesiz ve hasta hayvanların mutlu yuvasını birlikte kuralım. Unutmayın! Sizin vereceğiz küçük bir destek, onlar için bir ömür demek”

YUVAYA PROF.DR. İSMET SUNGURBEY ADI VERİLECEK

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapılmakta olan yuvaya Türkiye’nin en önemli hayvan hakları aktivistlerinden biri olan Prof Dr. İsmet Sungurbey’in adının verileceğini açıkladı. Soyer, “Prof. Dr İsmet Sungurbey’in hayvan hakları üzerine kitapları var ve Türkiye’nin ilk hayvan hakları kanunu taslağını kaleme alan kişi. Prof. Sungurbey, yıllar önce İstanbul Belediyesi’nin sokak hayvanlarını presle öldürme projesine karşı açlık grevine girerek bu girişimi durdurmuştu. Bu nedenle Seferihisar’daki Sokak hayvanları yuvasına kendisine ithaf etmek istedik” dedi.

Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan www.mutluyuvaseferberligi.org sitesi üzerinden hem detaylı bilgi alınabilecek hem de bağış yapılabilecek. Bağış yapmak isteyenler Seferihisar Belediyesi’nden ayrıntılı bilgi alabilecek.