YOZGAT (AA) - Sarıkaya Müftülüğü, ''Şehadet ve Şehitlik, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'' konulu konferans düzenledi.

Bir düğün salonundaki konferansa konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin yeniden var oluş mücadelesi olduğunu ifade etti.

Avrupa'nın, Osmanlı Devleti için ''hasta adam'' diye yapmış olduğu nitelendirmeye karşın 600 yıllık imparatorluğun küllerinden Türk milletinin canlanış hikayesinin doğduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bugün bütün dünyaya, başta merhum Akif olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, 'Çanakkale geçilmez' diye haykırışımızın yıl dönümüdür. O nedenle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Güneydoğu'da şehit düşen evlatlarımıza, Ankara hadisesinde şehit düşen kardeşlerimize, her birine Allah rahmet diliyorum. Kur'an-ı Kerim, 'Şehitler ölmez' diyor. Bizim slogan haline getirdiğimiz, 'Şehitler ölmez' kelimesinin arkasında bu yatıyor" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin gözünde ve tarihinde çok büyük bir öneme sahip olduğu belirten Yılmaz, onu dinlemeden, Çanakkale destanın anlaşılamayacağını dile getirdi.

Konferansın sonunda, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Yılmaz'a çiçek takdim etti.